Afgán katonákat képez ki a Pentagon az ukrajnai harcokra

2022. augusztus 29. 12:46

Az egykori pilóták mellet a különleges egységeknél szolgáló katonák is érintettek.

2022. augusztus 29. 12:46
null

A Pentagon egykori afgán pilótákat képez ki Kaliforniában, hogy Lengyelországon keresztül Ukrajnába küldjék őket – számolt be az Index a TASZSZ hírügynökség értesüléseire hivatkozva.

„Tudomásunk szerint a Pentagon egy éve kezdte toborozni az egykori afgán pilótákat, akik az amerikaiakkal együtt szolgáltak az Egyesült Államokban.

– közölte egy katonai-diplomáciai forrás.

Különleges egységeknél szolgáló afgánok is érintettek

Az informátor hozzátette, hogy nemcsak az egykori pilóták, hanem a különleges egységeknél szolgáló afgánok is érintettek. Szerinte ugyanakkor ezek az intézkedések nem befolyásolják Oroszország ukrajnai különleges hadműveletének kimenetelét – hangsúlyozta a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/David Goldman

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Péterffy
2022. augusztus 30. 11:14
Szopattok baszki? :)))) Mennyire jött ez be Afganisztánban?
NeMá
2022. augusztus 29. 20:21
Jaj ez , hogy bevált tavaj Agusztusban is :) Az oroszok surranót strandpapucsra cserélik, meg hoznak pár tevét :) Rejtő szerintem amerikában bujkál, nem is halt meg!
nuknuk
2022. augusztus 29. 19:59
Elfogytak az ukrán hősök?
Akitlosz
2022. augusztus 29. 18:35
Amilyen színvonalon "harcoltak" Afganisztánban nincsen félnivaló tőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!