PiS frakcióvezetője: A lengyel-magyar barátság megingathatatlan

2022. augusztus 03. 08:22

Ryszard Terlecki szerint a két ország továbbra is megérti egymást.

2022. augusztus 03. 08:22
null

A Rzeczpospolita arról ír, hogy a PiS frakcióvezetőjét, Ryszard

Terleckit Lengyelország és Magyarország miniszterelnökének Lengyelország Magyarországgal való kapcsolatáról kérdezték a Szejmben.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök ugyanis a hét elején azt mondta, hogy „az ukrajnai háború megrázta a lengyel-magyar együttműködést.”

A magyar kormányfő azzal érvelt, hogy a probléma „a szív oldalán van”, mert a magyarok két szláv nemzet harcaként kezelik a most zajló háborút, a lengyelek pedig „úgy érzik, hogy ők is harcolnak benne”. Ryszard Terlecki, aSzejm alelnöke úgy vélte, hogy Lengyelország és Magyarország továbbra is „megérti egymást.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belacska
2022. augusztus 03. 19:27
Ne feledjük, hogy a lengyelek többet szenvedtek a Szovjetuniótól (meg Németországtól), mint Magyarország, pedig az is épp elég volt! Gondoljunk többek között Katynra, a Szmolenszknél lezuhant kormány gépre. és egyéb aljasságokra... Érthető, hogy sokat az ukránokat támogatják egyelőre. Aztán majd kinyílik a csipájuk nekik is, hogy mire megy ki a játék!
kékFogúHarald
2022. augusztus 03. 17:27
Helyesen a cím: A lengyel-magyar barátság megingathatatlan.. és önként visszaadjuk a MO.-tól 1921-ben jogtalanul elvett 541 (589) km2-ert.
Highlander07
2022. augusztus 03. 17:23
Utálatos szemét ukránszopó lengyel. Majd ha lesz egy normális kormányotok, esetleg akkor lehet veletek kapcsolatot ápolni. Addig nem.
Fideszkutya
2022. augusztus 03. 15:14
Ezt elmondta a fideszes ruszkiszopó lengyelellenes csőcseléknek is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!