Zelenszkij tanácsadója: A krími hidat meg kell semmisíteni

2022. augusztus 17. 15:44

A tanácsadó szerint a híd a fő útvonala az orosz hadsereg ellátásának, ezért kell megsemmisíteni.

2022. augusztus 17. 15:44
null

Az Oroszország szárazföldi részét a Krím félszigettel összekötő hidat meg kell semmisíteni mint legitim katonai célpontot – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója a The Guardian című brit lapnak adott nyilatkozatában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szerdán szemlézett. A hidat Oroszország építette, miután 2014-ben önkényesen bekebelezte az Ukrajnához tartozó félszigetet.

– szögezte le Podoljak.

A tisztségviselő előrejelzése szerint a következő két-három hónapban „újabb eseményekre”, például robbantásokra lehet számítani a félszigeten. Emellett kiemelte, hogy Ukrajnának további rakéta-sorozatvető rendszerekre van szüksége. Megjegyezte, hogy az ukrán ellentámadás egészen másképp működik, mint az orosz.

„Úgy tűnik, Oroszország mindenkit megtanított arra, hogy az ellentámadáshoz hatalmas mennyiségű élőerő kell, mint egy óriási ököl, és csak egy irányba kell haladni.

– fogalmazott Podoljak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Krími híd projektjének információs központja

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Langyos hurkazsír
2022. augusztus 18. 21:16
A medvének szamócázni támad kedve és bemegy a szamócabokorba. A vadász épp arra jár. Meglátja a medvét, gondolja, lelövi, hazaviszi és mekkora hős lesz. Előrántja a puskáját...lő. Szétlövi az egész bokrot a medve körül, de a medvét nem találja el. A medve erre megfordul és azt mondja: - Vadász! Most két választásod van...Vagy meghalsz, vagy leszopsz! A vadász nem tud mit csinálni, hát leszopja. Másnap biztosra akar menni, elviszi a duplacsövű sörétes puskáját. Célbaveszi a medvét...lő. Szétlövi a bokrot, a környező fákat, de a medvét megint nem találja el. A medve megfordul, és így szól: - Vadász! Megint két választásod van...Vagy meghalsz, vagy leszopsz! A vadász, hát...megint leszopja. Harmadnap tényleg biztosra akar menni, felszerelkezik kézigránátokkal, aknavetővel még egy tankot is odavisz. Megdobálja a kézigránátokkal a medvét, bombázza folyamatosan, romba dől az egész erdő. A por leültével a medve még mindig állva marad. És így szól: - Vadász!...Most őszintén...TE SZOPNI JÁRSZ IDE?!
jean leblanc
2022. augusztus 18. 09:15
Már látnám a Kercsi hidat leomlani.Bár Zelenszkij szerintmég 4 éve azt mondta,akkor Ukrajnát csurig bombázzák..azért próbálják..
Vasgyari Tibi
2022. augusztus 17. 22:26
Az ukránok csúnyán ráfaragnak, kijevi célpontokat, politikusokat eddig nem lőttek. Zelenszkij jobb ha elköltözik.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 17. 22:07
A ruszkik mindig is erősek voltak jelképekben. Ha ezt a jelképet felrobbantják, akkor jó néhány ukrán jelkép is fel fog robbanni. Mondjuk Kijev.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!