Kína vadászrepülőgépeket küld Thaiföldre

2022. augusztus 13. 10:03

Közös hadgyakorlatba kezd a két ország.

2022. augusztus 13. 10:03
null

A hadgyakorlaton szerepet kapnak a szárazföldi célpontokra mért csapások, kis és nagy létszámú csapatok bevetései, valamint a szárazföldi harcok légi támogatását célzó manőverek.

Kína egyre szélesebb körű katonai tevékenysége az ázsiai-csendes-óceáni térségben az elmúlt időszakban növekvő aggodalmat keltett az Egyesült Államokban és szövetségeseiben, amelyek – Egyesült Államok, Indonézia, Ausztrália, Japán és Szingapúr – Indonéziában ugyancsak gyakorlatoznak. 

Kína mindemellett az elmúlt napokban sorozatosan indított harci hajókat és repülőgépeket, amelyek a Pekinggel éleződő konfliktusban álló Tajvan vizein és légterén haladtak át. Ezelőtt is előfordult, hogy Kína aktív katonai tevékenységgel fenyegette a Pekingtől de facto függetlenül működő szigetet, ezek száma és intenzitása azonban Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök múlt heti, sok vitát kiváltó tajpeji látogatása óta megnőtt.

(MTI)

Nyitókép: Federico Parra / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. augusztus 13. 13:41
békét
istvanpeter
2022. augusztus 13. 11:50
Sajnos úgy látszik, hogy a háttérhatalom tovább szélesíti a háborút és a válságot, ami arra utal, hogy ennél még sokkal nagyobb káoszt és tragédiát akar elérni.
olajfa1
2022. augusztus 13. 10:48
Japánok közben mit csinálnak?
stug
2022. augusztus 13. 10:43
Közben befutottak az első felvételek a Belorussziában megcigicsikkezett ruszki reptérről: https://www.youtube.com/watch?v=m3RusTF9EdM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!