Gazprom: Az orosz gáztározók töltöttségi szintje 91,4 százalék

2022. augusztus 26. 14:03

Az európai tározóké alacsonyabb, 78,3 százalék.

2022. augusztus 26. 14:03
null

 Az orosz földalatti gáztározók töltöttségi szintje 91,4 százalék volt augusztus 24-én, míg az európai tározóké alacsonyabb, 78,3 százalék a Gazprom orosz gázipari cég pénteken ismertetett adatai szerint.

Egy hónapja Nyikolaj Sulginov orosz energiaügyi miniszter azt mondta, hogy akkor az orosz töltöttségi szint 81 százalék volt. Orosz számítások szerint a biztonságos belföldi ellátás céljából az idei tél folyamán 72,662 milliárd köbméter gázt kell tartalékolni a tározókban. 

Az orosz gáztározók töltöttségi szintjét a téli fűtési szezon előtt különösen figyelemmel követik a szakértők amiatt is, hogy Moszkva korábban jelezte: a gáztározók teljes feltöltése elsőbbséget élvez az exportnál. A Gazprom a napokban közölte, hogy a nem FÁK-országokba irányuló gázexport 78,5 milliárd köbmétert tett ki az év elejétől augusztus közepéig tartó időszakban, ami 36,2 százalékkal (44,6 milliárd köbméterrel) elmaradt a tavaly azonos időszakitól.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. augusztus 26. 17:54
"Az európai tározóké alacsonyabb, 78,3 százalék." Nincs annyi! Még külön-külön sem! Kivétel a magyar. A németeké sincs még 50% sem (mindegy, ki, mit mond).
nempolitizálok
2022. augusztus 26. 16:07
Sértődött német hang: Az oroszok a gázt fegyverként használják. Nyugati pofátlanság, mint 2015-ben. Behívják a muszlimokat, utána meg vannak sértődve, hogy az összeset átengedtük nekik. Ők úgy értették, nekik elég a diplomás, a többit majd mi eltartjuk, természetesen javaslataik szerint azaz összkomfortos lakás, több száz euró segély, minden ingyen.
Krupp Skya
2022. augusztus 26. 14:42
Eta gazéta.
sersem4
2022. augusztus 26. 14:40
Jaj de jo. Szerencsere senki sem veszi a gazukat, ezert vagy elegetik, vagy elspajzoljak. Szegenyek, jol kibasztunk veluk! (ironia, mielott...) A ruszkik biztos, hogy meleg szobakban toltik a telet, mig Europaban a kovetkezo 5-10 tel kemeny lehet.... Marmint nekunk, atlag europai polgaroknak, nem a zsidrak gazdainknak, akik majd a meleg szobaikbol buzditanak minket tovabbi lemondasra a jo cel, meg a moral neveben... Bazmeg, a kommunizmus teljesen ugyanez volt a Szovjetunioban, a tomegek eheztek, amig a "hivatasos forradalmarok", a joeNberek, elveztek az eletet es biztattak a harc folytatasara a vilagforradalom vegso gyozelmeiig.... Ezek ugyanazok. Ugyanazok a tetves kazar zsidok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!