Erdogan: a Krím Ukrajna elidegeníthetetlen része, vissza kell nekik adni

2022. augusztus 24. 06:29

A török elnök azt is hozzátette: ezt békés eszközökkel kell megtenni.

2022. augusztus 24. 06:29
null

Ukrajna elidegeníthetetlen részének nevezte a Krímet Recep Tayyip Erdogan. A török elnök egy Krímről szóló online fórumon azt mondta: a terület orosz megszállása illegális és illegitim, a félszigetet vissza kell adni Ukrajnának – számol be a hírről a török hírügynökség és nyomában a Portfolio is.

Erdogan azt is hozzátette: a Krím visszaadását békés eszközökkel kell megtenni. 

A török elnök kifejtette: a nemzetközi jog maga követeli meg a Krím visszaadását, és Törökország támogatja az Ukrajna által elindított Krími Platform kezdeményezést.

Erdogan szerint a Krím visszaadása melletti álláspont nem csak jogi, hanem erkölcsi megalapozottsággal is rendelkezik. Hozzátette: Ukrajna területi integritásának, szuverenitásának és politikai egységének védelme kritikus fontosságú, nem csak a regionális, hanem a globális biztonság és stabilitás érdekében is.

A török államfő arról is beszélt: a krími tatárok védelme is Ankara prioritásai közé tartozik.

„Törökország továbbra is az ukrán kormány és a krími tatárok mellett áll e folyamatokban” – hangsúlyozta Erdogan, hozzátéve azt is: Törökország folytatja közvetítő szerepét is Oroszország és Ukrajna között, a regionális béke érdekében.

 

Nyitókép: Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) török partnerét, Recep Tayyip Erdogant fogadja a nyugat-ukrajnai Lembergben 2022. augusztus 18-án Zelenszkij Erdogannal és Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral az Ukrajna elleni orosz háborúval kapcsolatos kérdésekről tárgyal.MTI/EPA/Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2022. augusztus 24. 16:49
Ostoba fasz :D Kurvára nem lesz visszaadva, te idióta barom! Mit gondolsz te idióta török, valakit érdekel a véleményed?
Akitlosz
2022. augusztus 24. 14:34
Ezt most vajon miért mondta? Megfenyegette a NATO?
Kegyes urunk Karolus
2022. augusztus 24. 13:20
Nem, nem kell visszaadni, hiszen az elmúlt párszáz évben Oroszország anyácskához tartozott. Ahogy az el rabolt ősi magyar földek sem illetik meg a tótokat, rácokat, románokat.
nuknuk
2022. augusztus 24. 12:37
Ukrajnát le kell törölni a térképről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!