ENSZ-főtitkár: Azonnali hatállyal szüntessék be a harcokat a zaporizzsjai erőmű közvetlen közelében

2022. augusztus 11. 16:32

Antonio Guterres felszólította Oroszország és Ukrajna katonai erőit.

2022. augusztus 11. 16:32
null

António Guterres ENSZ-főtitkár felszólította Ukrajnát és Oroszországot, hogy sürgősen hagyjanak fel a zaporizzsjai atomerőmű lövetésével, máskülönben a helyzet könnyedén katasztrófába torkollhat – tudatta közleményben az ENSZ.

„Felszólítom az Oroszországi Föderáció és Ukrajna hadseregét egyaránt, hogy azonnali hatállyal hagyjanak fel mindenfajta katonai tevékenységgel az atomerőmű közvetlen közelében, és ne vegyék célba a létesítményt vagy környékét” – írja közleményében az ENSZ főtitkára, amelyet a nemzetközi szervezet Biztonsági Tanácsának (BT) szerdai esti ülését követően adtak ki.    

A nyilatkozatban Guterres mély aggodalmát fejezte ki az oroszok által megszállt erőmű körüli események miatt. Mint fogalmazott, felkérte az illetékes erőket, hogy a józan észre hagyatkozva óvják az erőművet, azonban „a helyzet enyhülése helyett, sajnálatos módon az elmúlt napokban csak további, aggodalmat keltő incidensekről érkeztek hírek”.    

Amennyiben ezek folytatódnak, az könnyedén katasztrófához vezethet

– figyelmeztetett Guterres.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csoka2000
2022. augusztus 11. 20:48
Amúgy valaki elsorolná , hogy mit is tett az ukrán nép a történelem szinpadán? Mert és csak zselé fasszal való zongorázására emlékszem, de lehet, hogy még valamit? De tényleg van ukrán népi nagy kultúra, nyelv( hihi:) vagy csak orosz határvidék , amit az oroszoknak védtek Persze lehetne köszönni IV. Bélának , aki a lányát adja kijevi russz fejedelemhez és 1245 ben már a tatárokat kergeti el Kijev alól. Ezek tények, szóval azovi faszok . innen számolhatjátok, hogy vagytok.
csoka2000
2022. augusztus 11. 20:43
Faszkalap! Akkor ugráltál volna , amikor elkezték! Te egy nagyon nagyon nagy nulla vagy azért 20-30 ezer USD-ért. Te vagy a duppla 00 , senki.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. augusztus 11. 20:31
Tóni bazdmeg, most úgy beszart mindkét fél, hogy Szibériaig szaladnak. Tudod mennyit ér ez? Zéró semmit
Karbantartó9
2022. augusztus 11. 20:31
Különben? Leguggolsz? Mert eddig mást az ENSZ-től nem láttunk! Ja de! A szerbrenicai mészárlás 7000 halottját az ENSZ holland békefenntrtóinak asszisztálása mellett. Akik közül egyetlen egy sem lett felelősségre vonva. Sem az ENSZ-vezetői közül. Na menjetek picsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!