A szemetesben bukkantak a német kancellár titkos dokumentumaira

2022. július 23. 08:07

„A lapok többek között a G7-vezetők és feleségeik adatait tartalmazták, de találtak kényes naplórészleteket és előre megírt beszédet is” – számolt be a Spiegel.

2022. július 23. 08:07
null

Titkos G7-csúcstalálkozóról szóló dokumentumokat dobhatott ki a kukába Olaf Sholz felesége. Egy német lap szerint a német kancellár szomszédjai találtak rá a kényes iratokra – számolt be a Spiegel. A cikk szerint Olaf Scholz német kancellár potsdami szomszédjai a G7-csúcstalálkozóról szóló dokumentumokat találtak a szemetesében. Hozzáteszik:

Az incidens annak a háznak a közelében történt, ahol Scholz feleségével, Britta Ernst brandenburgi oktatási miniszterrel él. A szomszédok azt állítják, nem turkáltak a szemét között, a dokumentumok a kuka tetején, közszemlére téve hevertek. A lapok többek között a G7-vezetők és feleségeik adatait tartalmazták.

De találtak kényes naplórészleteket és előre megírt beszédet is.

Valamint azt is megtudhatjuk, hogy a brandenburgi oktatási miniszter javítani akarta az angol nyelvtudását, ezért egy hamburgi nyelviskola ügyvezető igazgatójával folytatott levelezésben Ernst zoom-kapcsolatot kért az angol nyelvű beszélgetéshez. Mint írták, a dokumentumok a német külügyminisztériumban készültek, és a „titkos – csak hivatalos használatra” megjelölést viselték.

Nem tárolták túl bizalmasan

Úgy tűnik, Scholz és Ernst nem veszi túl komolyan a bizalmas dokumentum megsemmisítését.

A házaspár magán- és hivatalos életébe is bepillantást engedő papírok gyakran megtalálhatók a hulladéklerakó helyeken

 – emelte ki a német lap, hozzátéve: Ernst munkával kapcsolatos dokumentumai is időnként a kukában landolnak.

Nyitófotó: AFP

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2022. július 23. 22:00
Azt hittem Olafra bukkantak a szemetesben.
bf109g6
2022. július 23. 18:45
Biden személyes feljegyzéseire és irataira is egy kukában találtak rá. Az egyik még nem is volt teljesen kifestve.
Box Hill
2022. július 23. 16:14
Fordítva kéne csinálni. Az EU vezetése megy a kukába, a papírok meg az archívumba.
nuknuk
2022. július 23. 14:39
- véletlenül a Scholz család kidobott valamit (kétlem, de OK) - véletlenül a szomszédok a szemetesükben turkáltak (még akkor is, ha "tetején" volt) - véletlenül NEM diplomata szomszéd (hiszen diplomáciai negyedben laknak) találta meg - véletlenül az állambiztonság embere, aki állandóan a családra vigyáz semmit se vett észre - véletlenül a szomszéd a turkálás eredményt nem visszaadta, hanem szaladt az újsághoz - véletlenül az újság nem fordult el undorodva, nem hívta fel Scholz-ot, hanem leközölte ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!