Üzenet Németországból: két pulóverrel és egy kis lépcsőzéssel átvészeljük a telet

2022. július 12. 13:07

A legjobb, ha lerövidítjük a kézmosást – véli Európa egyik legnagyobb regionális gázszolgáltatójának vezetője.

2022. július 12. 13:07
null

Georg Friedrichs, a berlini Gasag – Európa egyik legnagyobb regionális gázszolgáltatójának – vezetője a Berliener Zeitungnak adott interjút. A beszélgetés ezzel a címmel jelent meg: 

A terjedelmes interjú központi témája az volt, hogy hogyan készüljön a német lakosság az idei télre. „És milyen hőmérsékletet ajánlotok ősszel a lakásba? 18 fok?” – tette fel a kérdést az újságíró.

„Egy idős vagy beteg embernek két fokkal többre lehet szüksége otthonában, mint annak, aki fiatal és fitt, két pulóverrel és egy kis lépcsőzéssel átvészeli a telet. De logikus, hogy mindannyiunknak csökkenteni kell a hőmérsékletet,

Egy fokkal alacsonyabb szobahőmérséklet is akár hét százalékos energiamegtakarítást eredményezhet. Az egyetlen, és legfontosabb: Kérem, azonnal kezdjenek el intézkedni, ne várják meg a telet – és vegyék komolyan” – szögezte le a Gasag vezetője.

Nyitókép: Ruslan Shamukov / Sputnik / AFP. Illusztráció.

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dudus
2022. október 07. 19:07
Ez a gyökér a gyereke fájdalomküszöbére is kíváncsi???
Dezsőke
2022. július 13. 06:02
békét
Kivűlálló
2022. július 12. 23:08
Ja, majd éjjel is alvás helyett lépcsőzni fog a hülye német...! :D :D Én inkább lépcsőzés helyett, elzavarniám az összes balliberális politikust és az ilyen cégvezetőket! A németek lettek a világ hülyéi...! :D :D :D Képesek megfagyni egy olyan szar és korrupt országért, mint Ukrajna! Miért is nem sajnálom őket...?! :D
Kivűlálló
2022. július 12. 23:01
Értem én, de akkor mire fel kell +150%-al többet fizetni az energiáért...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!