Előző moldovai elnök szerint az USA titokban fegyvereket szállít Moldovának

2022. július 08. 12:18

Azt állította, hogy az Egyesült Államok titokban fegyvereket szállít országának, amelyeket keleti irányú használatra szánnak.

2022. július 08. 12:18
null

Igor Dodon, Moldova volt elnöke csütörtökön azt állította, hogy az Egyesült Államok titokban fegyvereket szállít országának, amelyeket keleti irányú használatra szánnak, ezért fegyverzik fel Moldovát. – írja a liner.hu.

Az amerikai légierő több repülőgépe leszállt Chisinauban, ismeretlen rakománnyal megpakolva. Parlamenti csatornákon keresztül kértünk információt, de azt mondták, hogy az titkos. (…) Nem hivatalos forrásokból tudtam meg, hogy fegyvereket szállítanak Moldovának.”

– nyilatkozta a Publika TV-nek Dodon.

Moldova fegyverkezéséhez és fejlesztéséhez hozzájárul az Európai Unió és a NATO is. A múlt héten az EU bejelentette, hogy 40 millió euró értékű, az Európai Békekeret által Moldovának nyújtott segítséget fogadott el. Az ország fegyveres erőinek modernizációja a NATO Partnerség a békéért programja és a Védelmi és kapcsolódó biztonsági kapacitásépítési kezdeményezés (DCBI) keretében is megvalósul. 

Az orosz külügyminisztérium kijelentette, hogy kétségbe vonja, hogy ezek az intézkedések megerősítik Moldova biztonságát. Úgy véli, hogy ezek az említett támogatások nem vezetnék elő a transznisztriai béketárgyalásokat.

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sany Xepi
2022. július 08. 14:16
A demokrácia milyen szép dobozokba van rakva.
APESZ72
2022. július 08. 14:15
Megint az Indiánok és Afrikaiak barátai? A világ demokráciája?
Akitlosz
2022. július 08. 14:11
Erről már március körül lehetett olvasni orosz oldalakon. A NATO Transznyisztria elleni támadást készít elő, amerikai, lengyel, román, moldáv kooperációban. Nem biztos még, hogy erre sor kerül, de tervek, előkészületek biztos, hogy vannak. Akkor lenne esedékes, ha az oroszok Odesszát akarnák elfoglalni. Igazából ez az akció van a hátterében annak is, hogy újra témává vált Moldova és Románia egyesülése. Azzal a módszerrel ugyanis azonnal és automatikusan EU és NATO taggá is válna Moldova. Lásd az NDK esetét. Ha az oroszok elérnék Transznyisztria határát, akkor az az ország is Oroszországhoz csatlakozna, ez az egyetlen életképes alternatívája, mivel nem ismeri el a "nemzetközi közösség".
formaegy
2022. július 08. 14:11
"Előző moldovai elnök szerint az USA titokban fegyvereket szállít Moldovának" Még ha csak Moldovának szállítana. Azt hiszem sokak meglepődnének ha nyilvánosságra kerülne a büdös gyilkosok "demokratikus" cselekedete. Az a gyalázat, hogy ebben a mocsokban kéz a kézben jár az aljas gyilkos EU, EB vezetés! Büdös Európagyilkosok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!