ENSZ: 71 millió ember éhezik a háború miatt

2022. július 07. 17:45

A jelentés szerint 51,6 millió ember él napi 1,90 dollárból vagy annál kevesebből.

2022. július 07. 17:45
null

Az ENSZ új jelentése szerint Oroszország ukrajnai inváziója óta további 71 millió embert taszítottak a szegénységbe az egekbe szökő élelmiszer- és energiaárak.

Mindössze három hónappal azután, hogy Vlagyimir Putyin csapatai megszállták a szomszédos országot, 51,6 millió ember él napi 1,90 dollárból vagy annál kevesebből – jelentette az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) az Independent szerint.

A háború csütörtöki fejleményeiről ide kattintva olvashat.

Nyitókép: pixabay

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. július 08. 07:54
Akkor úgy látom, hogy jót tett a háború, mert előtte sokkal többen éheztek. :-))) Na jó, vicc volt, de már maga a gondolat is beteg, hogy nekünk táplálnunk kéne napi szinten több százmillió embert. Mert nekünk az kötelességünk. Lófaszt. Táplálja őket az anyjuk meg az apjuk. Csak az egyszeri segítség a jó segítség. Mondjuk van egy óriási szárazság Afrikában, és meghalna több millió ember, mi segítünk, élve maradnak, és megy minden tovább a maga útján a következő évtől. Ez OK. De minden évben kiosztani a kaját ugyanannak az embercsoportnak csak egyszerűen EMBERTENYÉSZTÉS. Sem értelme, sem haszna. Egyedül annak hoz hasznot, aki eloszthatja a pénzt. Ezért is nyomatják ennyire. Mindig jó dolog rengeteg erőforrás tetején ülni, és megmondani, hogy ki kaphat belőle.
Dr. Greta Grünberg
2022. július 07. 22:03
Ha Magyarországra jönnek, az ország még tízmillió embert tud élelmezni! Lesz munkaerő is! Örülnék N'golele-nek, az új afromagyar bádogosnak!
Dr. Greta Grünberg
2022. július 07. 22:03
Ha Magyarországra jönnek, az ország még tízmillió embert tud élelmezni! Lesz munkaerő is! Örülnék N'golele-nek, az új afromagyar bádogosnak!
bagira
2022. július 07. 19:59
Amerika-Brüsszel-Soros triumvirátus az éhség okozója + Zelenszkij.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!