Észak-Korea munkásokat küldhet a Donbasz újjáépítésére

2022. július 19. 13:04

Az ázsiai diktatúra orosz nagykövete szerint potenciálisan „sok lehetőség” van a gazdasági együttműködésre Észak-Korea és az ukrajnai Donbasz régió között.

2022. július 19. 13:04
null

Észak-koreai munkaerőt küldhetnek a Donbasz újjáépítésére, mondta Oroszország észak-koreai nagykövete, aki szerint az ENSZ-szankciók ellenére „sok lehetőség” van a gazdasági együttműködésre – írja a The Guardian.

A lap Alekszandr Matszegorára, az észak-koreai orosz nagykövetre hivatkozik, aki elmondta: észak-koreai munkások segíthetnek a háborúban megrongálódott infrastruktúra újjáépítésében a „Donyecki” és „Luhanszki Népköztársaságokban”. A nagykövet úgy véli,  az ENSZ-szankciók ellenére potenciálisan „sok lehetőség” van a gazdasági együttműködésre Észak-Korea és az ukrajnai Donbasz régió között.

A jól képzett képzett és szorgalmas koreai munkások, akik a legnehezebb körülmények között is képesek dolgozni, segíthetnének nekünk a szociális, infrastrukturális és ipari létesítményeink helyreállításában” – jelentette ki Matszegora. Mindezt

néhány nappal azután, hogy Észak-Korea elismerte a két szakadár terület szuverenitását.

Egyébként erre válaszul az ukrán kormány megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Észak-Koreával, és azzal vádolta Phenjant, hogy aláássa Ukrajna területi integritását.

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba szerint Oroszország lépése jól mutatja, hogy Moszkvának

„nincs több szövetségese a világon, kivéve azokat az országokat, amelyek pénzügyileg és politikailag függenek tőle”

– fogalmazott.

Nyitókép: MTI/AP

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BPeter1978
2022. július 29. 08:08
Munkásokat...hát ha a katonák is munkasnak számítanak...
citromosParizer
2022. július 20. 07:53
legalább kapnak majd kaját, amíg ott vannak, jó ötlet! :)
Vakfolt
2022. július 20. 06:31
"Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba szerint Oroszország lépése jól mutatja, hogy Moszkvának nincs több szövetségese a világon, kivéve azokat az országokat, amelyek pénzügyileg és politikailag függenek tőle" Dejó, akkor az eu Oroszország szövetségese.
balu3
2022. július 19. 20:35
Lapátmenedzsereket ajánlanak, mindent elmond a "szorgalmas" kifejezés!- Nord Koreát is milyen jól építik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!