A románok most ötletet másoltak: literenként 40 forintnyi összeggel kompenzálják az üzemanyagok árát

2022. június 23. 14:17

Benzinárstop, román módra.

2022. június 23. 14:17
null

Literenként 50 banival, 40 forintnak megfelelő összeggel kompenzálják Romániában az üzemanyagok árát július elsejétől a következő három hónapban – jelentette be csütörtökön Nicolae Ciuca román miniszterelnök.

Becslések szerint az árkompenzáció 2 milliárd lejbe (161 milliárd forint) kerül, ennek a felét az állami költségvetésből fedezik, másik felét a kőolajipari társaságokra terhelik. Ciuca szerint az intézkedés része annak a kormányzati csomagnak, amellyel a lakosságot és a vállalkozásokat segítik a válság közepette. A kormányfő arra is hivatkozott, hogy Franciaország és Spanyolország hasonló módon védi polgárait.

A töltőállomások által kiállított nyugtákon fel fogják tüntetni az árkompenzáció mértékét.

A miniszterelnök szerint az üzemanyagár-kompenzációhoz szükséges forrásokat nem a beruházásoktól vonják el, a bukaresti kormány eltökélt szándéka, hogy a GDP hét százalékának megfelelő összeget, mintegy 88 milliárd lejt fordítson beruházásokra és gyorsítsa a helyreállítási alapban, illetve a többéves uniós költségvetésben rendelkezésére bocsátott európai források lehívását.

(MTI)

Nyitókép: Egy MOL benzinkút Szatmárnémetiben. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2022. június 23. 23:41
szerintem te egy futóbolond vagy, vagy pedig buta, mint a seggem. ezért kár volt regelned.
LancelotDuLac
2022. június 23. 16:42
A románok most ötletet másoltak (kitől?): literenként 40 forintnyi összeggel kompenzálják az üzemanyagok árát xDDDD - a takony nyugaton meg annyit keresnek, hogy az kis áremelkedés meg se kottyan!
Ödenburger
2022. június 23. 15:49
De a román megoldás nyilván eu-konform (támogatnak mindenki mást is). Vagy mégsem?
A ráció prófétája
2022. június 23. 15:45
Nocsak, elfogyott az utánpótlás a NATO-bázisról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!