Lemondott pártelnöki tisztségéről Marine Le Pen

2022. június 20. 14:24

A Nemzeti Tömörülés ősszel ül össze, hogy döntsön az új vezetésről.

2022. június 20. 14:24
null

Marine Le Pen hétfő reggel újságíróknak megerősítette, hogy lemond a pártvezetésről – írja a Le Monde. Mint a lap emlékeztet: tavaly az elnökválasztás előtt ideiglenesen lemondott, és hagyta, hogy Jordan Bardella legyen az ideiglenes elnök. A párt tisztújítása ősszel esedékes. 

A Le Monde azt írja: Le Pen azt tervezi, hogy minden erejét a Nemzetgyűlésbe fekteti majd.

A Marine Le Pen vezette szuverenista jobboldali Nemzeti Tömörülés 89 képviselővel 1986 után először ismét önálló frakciót alakíthat. Emmanuel Macron francia elnök pártja és centrista szövetségeseinek Együtt! elnevezésű koalíciója az élen végzett a francia törvényhozási választások második fordulójában, de elvesztette az abszolút többséget a nemzetgyűlésben.

Kapcsolódó

Hivatalos: Macron koalíciója elvesztette az abszolút többséget a nemzetgyűlésben

Elisabeth Borne miniszterelnök szerint ez a „példátlan helyzet” kockázatot jelent Franciaország számára. Bővebben...

 Nyitókép: Denis Charlet / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2022. június 20. 21:28
Lófasz, a franciák menthetetlenül balosok lettek - sajnos.
Gyzoltan
2022. június 20. 20:04
"Lemondott pártelnöki tisztségéről Marine Le Pen" Jogosa! Helyesen! Marine Le Pennel soha nem fog nyerni a francia jobboldal! Hiányzik belőle az átütőerő! Lehet bizonyos fokig népszerű, lehet belőle elfogadott közszereplő, de próféta, megváltó nem lesz belőle... -már pedig Franciaország jelenlegi helyzete sokkal többet kíván, legalább 3 Charles De Gaulle kvalitást, önérzetet, és korlátoltságot...
Pelso j.
2022. június 20. 19:32
Pedig mekkora szövetséges volt. A pénzt holnap már utalja vissza?
Armageddon
2022. június 20. 18:57
12 hozzászólást ért meg a faszpajtikon ez a hír. Ők is elengedték márilöpent:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!