Guardian: A hidegháború óta először nőhet az atomfegyverek száma

2022. június 13. 07:04

A háború növelte a feszültséget.

2022. június 13. 07:04
null

A következő években a hidegháború óta először nő a globális nukleáris arzenál mérete, írja a Guardian egy nukleáris fegyverkezéssel foglalkozó thinktankre hivatkozva. A Stockholm International Peace Research Institute szerint

az ukrán-orosz háború növelte a feszültséget az atomhatalmak között.

Az intézet szerint ugyan tavaly és idén január között ugyan csökkent a nukleáris fegyverek száma, de ha nincs konkrét lépés az atomhatalmaktól, akkor ez a trend meg fog fordulni.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Natalia Kolesnikova / AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ellenforradalmár
2022. június 13. 09:08
Addig jó, amíg növekszik a számuk. Akkor lesz baj, ha hirtelen elkezd csökkenni...
Gyzoltan
2022. június 13. 07:28
"Guardian: A hidegháború óta először nőhet az atomfegyverek száma" Arról számoljon be ez a jól értesült lap, hogy mely további országokban találják úgy, hogy függetlenségüket csakis a nukleáris fegyverek biztosíthatják, és kalap alatt, már dolgoznak is rajta... Az emberiség földi léte egyre stabilabb alapokra kerül...
sersem
2022. június 13. 07:20
Az Azovosok is kaphatnak "ajándékba", valami felelős európai főfasz szerint, hisz ők megbízható demokraták. Becsszóra nem vetnék be... talán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!