Nincs hír az Azovsztal orosz fogságba esett védőiről

2022. május 30. 07:56

Családtagok nyilatkoztak.

2022. május 30. 07:56
null

Nem világos, hogy hány mariupoli katona van orosz fogságban, de Moszkva állítása szerint több mint kétezren adták meg magukat az acélgyárban – írja az Index. Ahogy lapunk is megírta, két hetekkel ezelőtt több száz ukrán katona adta fel a gyár védelmét.

– mondta Anna Ivljeva, a Mariupolban lévő gyár orosz ostroma során súlyosan megsebesült tengerészgyalogos, Anton felesége. Elmondása szerint már több mint egy hónapja nem beszélt a férjével. „Utoljára április 13-án beszéltünk. Akkor a harcostársai küldtek nekem egy sms-t, hogy még életben van” – mondta Ivljeva. Bár ukrán kormánytisztviselőkkel tartja a kapcsolatot, nincs információja arról, hogy hol és milyen körülmények között tartják fogva az Azovsztal harcosait – mondta a nő a CNN -nek, aki reméli, hogy férje még életben van.

Nácik?

Az Index hangsúlyozta, hogy

az oroszok „náciként" tekintenek az Azovsztal védelmezőire, ami komoly aggodalmakat vet fel azzal kapcsolatban, hogyan bánnak majd velük a fogságban.

Egy Jana nevű nő, akinek a barátja tengerészgyalogosként szintén az Azovsztalban volt, biztonsági okokra hivatkozva vezetékneve elhallgatását kérve elmondta: „Nem hallottam felőle semmit. Utoljára május 11-én tudtunk beszélni". Hozzátette, hogy az ukrán kormány nem adott még semmilyen információt arról, hogy hol lehet a párja. „A barátom édesanyjával kapcsolatba lépett a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága. Ők csak annyit mondtak neki, hogy életben van, és ennyi” – árulta el Jana.

Nyitókép: Egy orosz katona átkutat egy ukránt az Azovsztalnál. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. május 30. 20:39
"Nyitókép: Egy orosz katona átkutat egy ukránt az Azovsztalnál." Miután combon lőtte?
Akitlosz
2022. május 30. 18:26
"Egy Jana nevű nő, akinek a barátja tengerészgyalogosként szintén az Azovsztalban volt," Ő ne aggódjon! Ha a barátja rendes katona volt, akkor nem lesz baja.
Akitlosz
2022. május 30. 18:24
"az oroszok „náciként" tekintenek az Azovsztal védelmezőire, ami komoly aggodalmakat vet fel azzal kapcsolatban, hogyan bánnak majd velük a fogságban." Remélhetőleg bírósági tárgyalás után kivégzik őket. Aki értük aggódik nem családtag létére ...
Dunhill67
2022. május 30. 12:59
nagyapámat '44-ben sorozták be.......'48-ban jutott haza......Vlagyivosztokból......és egyszer sem tudott hazatelefonálni.....a háború már csak ilyen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!