Több autót letarolt egy harci jármű egy romániai forgatáson, mert a vezetője a telefonját nyomkodta

2022. április 14. 12:03

Sokba került az a forgatás.

2022. április 14. 12:03
null

Egy páncélozott katonai harcjármű okozott kisebb pánikot a dél-romániai megyeszékhely, Râmnicu Vâlcea belvárosában: a páncélos a város legnagyobb parkja mellett végigszáguldva több parkoló autónak is nekiütközött szerdán – olvasható a Főtér cikkében. A lap szerint Dani Mocanu nevű maneleénekes legújabb klipjét forgatták éppen, ehhez pedig valamiért szükség volt egy katonai járműre is.

A sofőr mobilozott

A keleties, törökös hangzásvilágú román „lakodalmas” műfaj egyik jellemzője, hogy az énekes gyakran az ellenségei megleckéztetéséről dalol – talán egy ilyen akcióhoz volt szükséges a páncélos. Amit meg is találtak egy veterán brit Alvis Saracen képében, amelyet 1952 és 1976 között gyártottak, és a brit szárazföldi erők használták.

A forgatás során aztán a páncélos belecsapódott az út mentén parkoló autókba.

A rendőrség utólag azt is kiderítette, miért: sofőrje éppen a telefonjával volt elfoglalva ahelyett, hogy a vezetésre koncentrált volna.

A jármű törvényes körülmények között közlekedett

A páncélozott szállítójárművet teljesen törvényes formában birtokolja tulajdonosa, és törvényesen is furikázott az utcákon: a közúti forgalomban való részvételre átalakított, Nagy-Britanniában bejegyzett jármű

egy brit jogosítvánnyal rendelkező román állampolgár tulajdonában van.

Mivel a katonai jármű alapvetően törvényes körülmények között közlekedett, a rendőrség „csupán” 580 és 725 lej közötti bírsággal kínálhatta meg a vezetőjét, amiért az figyelmetlen vezetésével veszélyeztette a forgalomban résztvevők épségét.

Nyitókép: YouTube

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. április 15. 19:53
Ez amolyan oláhcigányos....
masikhozzaszolo
2022. április 14. 19:04
Walkürök lovaglása. Apokalipszis most. Kihangosító volt? A páncélautó életet ment a mobiltelefonáláskor. Ha a kislány a fülessel a zebrán megy át, akkor meg halálos lehet a mobil.
Matocska
2022. április 14. 15:38
Románia, én így szeretlek :)
Box Hill
2022. április 14. 15:16
Éppen az átállását akarta megbeszélni, a román rutint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!