Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Putyin: Elkerülhetetlen volt az oroszellenes erőkkel való összecsapás

2022. április 12. 15:44

Oroszország egyrészt segíti a donbászi lakosságot, másrészt intézkedéseket tesz Oroszország biztonsága érdekében.

2022. április 12. 15:44
null

Az Ukrajnában fellelhető oroszellenes erőkkel való összecsapás elkerülhetetlen volt, csak idő kérdése volt, hogy bekövetkezzen – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden.

„Mélyre nőttek a neonáci eszmék Ukrajnában”

„Ukrajnát elkezdték oroszellenes támaszponttá alakítani, elkezdtek nőni a régóta létező nacionalizmus és neonácizmus hajtásai” – jelentette ki az államfő, aki hozzátette: a későbbi események megmutatták, „milyen mélyre nőttek a neonáci eszmék Ukrajnában”.

Az orosz elnök úgy fogalmazott: „Ez nyilvánvaló tény. A neonácizmus sajnos valósággá vált egy hozzánk közeli meglehetősen nagy országban”.

Intézkedéseket tesznek Oroszország biztonságának érdekében

Putyin megjegyezte, hogy a különleges katonai művelet céljainak elérése alatt Oroszország egyrészt segíti a donbászi lakosságot, másrészt „intézkedéseket tesz Oroszország biztonságának érdekében”.

„Nyilvánvalóan nem volt más választásunk, ez így van. Kétségtelen, hogy a céljaink megvalósulnak. A célok teljesen érthetők, nemesek”

– idézte az orosz elnök szavait a TASZSZ-ra hivatkozva az Index.

Nyitóképen Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

 

Összesen 335 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. április 13. 04:18
Gazda Albert elképesztő cikke a 444-en és a rá írt elképesztő kommenteket itt mindenkinek kötelezően el kellene olvasnia, komolyan megdöbbentő élmény, mindenkinek ajánlom: "Az ukrán elnök tanácsadója szerint az lenne a legrosszabb, ha Vlagyimir Putyin egyszer csak meghalna a háború viszont alkalmat ad arra, hogy az agresszor gazdasági és pénzügyi képességeit lenullázzák. A legrosszabb az lenne, véli a tanácsadó, ha Alekszej Navalnij kijöhetne a börtönből (....) Ekkor visszavonnák a szankciókat, beleértve a csúcstechnológiákra vonatkozókat is, és Oroszország ismét a korábbi ütemben fejlődhetne”" Kommentek ezzel kapcsolatban: "Ha az ukrán vezetés gondolkodásának fókuszában Oroszország (és nem csak a putyini Oroszország!) tartós "lenullázása”, "megsemmisítése” van, akár egy háború árán is, már nem is hangzik annyira őrültségnek Putyin februári előadása Oroszország egzisztenciális fenyegetettségéről Ukrajna irányából." "Itt egy olyan ukrán gondolat kinyilvánításának vagyunk tanúi, amely az orosz államiság tudatos es súlyos meggyengítésében látja Ukrajna jövőbeli sikerének zálogát, mégpedig függetlenül az utóbbi politikai vezetésétől (és ez az igazán félelmetes benne). Ebben a koncepcióban a nyugat csak eszköz, amely a szankciók révén beteljesíti ezt az ukrán nemzetstratégiai vágyat Oroszország "lenullázására”. Nagyon meredeknek tartom ezt a beszédet, főleg hogy nem egy Azovos keménylegény ad hoc agyszüleménye, hanem egy ukrán kormányzati tényező láthatóan kiforrott gondolata. Nagy elismerés Gazdának, hogy a jelenlegi közhangulatban irt rola." "Meglepő őszinteség a tanácsadó úrtól: A háború "alkalmat ad” (!) Oroszország "gazdasági és pénzügyi képességei lenullázzára” ezért - ha jól értem - azt szeretné, ha még folytatódna egy ideig. Mert ha Putyin bukásával együtt vége lenne, akkor Oroszország a szankciók megszűntével ne adj isten "ismét a korábbi ütemben fejlődhetne”. Tehát nem a békés koegzisztencia és a konjunktúra az elsődleges cél, hanem Oroszország lenullázása, megsemmisítése, amire a háború az ukrán remények szerint kiváló alkalmat ad. Jó tudni." "Tehát tulajdonképpen elvenné ugyanannak az esélyét az oroszoktól, amit Ukrajna megkapott, tehát hogy egy diktatúrát felváltó demokratikus berendezkedés szalonképessé tette a nyugati világ előtt." https://444.hu/2022/04/12/az-ukran-elnok-tanacsadoja-szerint-az-lenne-a-legrosszabb-ha-vlagyimir-putyin-egyszer-csak-meghalna
polárüveg
2022. április 12. 22:56
Pontosan így volt. Friedman előadása, Nuland Majdan téri akciója bemutatta a terv indítását és ma láthatjuk a folytatását is. A további várható megvalósulások Friedman szavait figyelembe véve vésztjóslóak elsősorban kelet-, közép-európai országokra. Isten óvja Európa népeit!
Zolotarjov
2022. április 12. 22:05
Az árulkodó sorozatszám felfedi, hogy az ukránok a felelősei a kramatorszki pályaudvaron történt mészárlásnak: https://moszkvater.com/arulkodo-sorozatszam/
monuskaroly
2022. április 12. 20:52
Egyszer még az is lehet hogy megkérdezik a zenebohócot az áldozatok hozzátartozói és mások is. Biztos hogy mindent megtettél a háború elkerülése érdekében??????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!