Civileket szállító buszok hagyták el Mariupolt

2022. április 21. 11:02

Az evakuálás a csütörtökön a napon is folytatódik.

2022. április 21. 11:02
null

Elemzők szerint az Azovi-tenger partján fekvő, a háború előtt négyszázezres lélekszámú kikötőváros hamarosan orosz kézre kerül.

Mint ismert, Mariupolt közel két hónapja ostromolja az orosz hadsereg. A város utolsó védői – Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint mintegy kétezren – több száz civillel együtt az Azovsztal vas- és acélműben sáncolták el magukat. Az oroszok szabad elvonulást ígértek azoknak, akik leteszik a fegyvert.

Stratégiai fontosságú Mariupol elfoglalása

Mariupol stratégiai fontosságú az oroszok számára: elfoglalása lehetővé tenné a szárazföldi összeköttetést a 2014-ben elcsatolt Krím félsziget és az oroszbarát szakadár Donyec-medence között.

(MTI)

Nyitóképen emberek várakoznak a mariupoli segélyközpont előtt. Fotó: ILYA PITALEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2022. április 21. 12:45
Mariupol lesz a NATO Szevasztopolja, ha így megy tovább.
Nehidd El
2022. április 21. 12:07
Jól értem, hogy ez is újabb bizonyítéka, hogy a háború csakis ukrán győzelemmel zárulhat?
nick89
2022. április 21. 11:55
@packó Breaking news - L Simon anyukájához kiment a háziorvos, de addigra meggyógyult. Kádár idején jobb volt az egészségügy - mondta a híres múzeológus.
ujferi
2022. április 21. 11:49
Szerintem rengetegen unjuk már ezt a háborút ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!