Ukrajna felosztását vizionálja az orosz kémfőnök

2022. április 28. 16:51

Az orosz hírszerző szolgálat vezetője szerint Washington és Varsó szeretné feldarabolni Ukrajnát.

2022. április 28. 16:51
null

Washington és Varsó olyan terven dolgozik, amelyek célja, hogy Lengyelország szoros katonai és politikai ellenőrzést gyakoroljon „történelmi birtokai” felett Ukrajnában – vélekedett Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a testület sajtószolgálata által csütörtökön kiadott közlemény szerint.

Az „újraegyesítés” első lépése a kémfőnök szerint

NATO-mandátum nélkül, de az erre „hajlandó államok” részvételével. Nariskin szerint Varsó még nem tudott megállapodni a „hasonlóan gondolkodók koalíciójának” lehetséges résztvevőiről, mert nem érdeke, hogy „felesleges kémek” is részt vegyenek benne.

Az SZVR-közlemény szerint az úgynevezett békefenntartó kontingenst Ukrajna azon részeire tervezik vezényelni, ahol minimális a veszélye az összecsapásnak orosz erőkkel, és ahol a lengyel hadsereg fokozatosan átvenné a stratégiai objektumok feletti ellenőrzést, szakszolgálatok pedig már keresik az ukrán elit „elfogadható” képviselőit, hogy Varsóra orientált „demokratikus” ellensúlyt képezzenek a nacionalistákkal szemben.

Nariskin úgy vélekedett, hogy ez gyakorlatilag Ukrajna kettészakadásához vezetne és lényegében egy, az első világháború utáni történelmi „alku” megismétlésére irányuló kísérlet, amikor az antant által képviselt Nyugat elismerte Lengyelország jogát, hogy Ukrajna egy részét a „bolsevik fenyegetéssel” szembeni védelem jegyében megszállja, majd beolvassza és polonizálja.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. április 30. 20:07
Ha a lengyelek megszállják Ukrajnát, az egyenlő a NATO közelebb húzódásával az oroszokhoz, vagyis a NATO hadba lépésével. Nem a kútba, csak a kávájára, onnan meg véletlenül belepottyan.
bunko_jobbos
2022. április 29. 07:33
Klasszikus háborús dezinformáció. Vagy igaz vagy nem, de az biztos, hogy az ellenérdekelt szájából hallani inkább röhögésre késztet. Ugyanaz a helyzet, mint mikor Erdéllyel példálóztak a románoknak. Beszaratni az ellenfelet ingyen, csak dumával, puskalövés nélkül. Ilyen ócska dumának tényleg nem szabad felülni. Mindig mondtam, hogy nem is érdemes háborús híreket olvasni, mert -Nagy Feró szavaival élve-: úgy hazudik mindenki, hogy az botrány.
Dezsőke
2022. április 28. 19:47
Facebook Osztom, nagyon igaz A kopasz oszt 11 ó. Teljesen hidegen hagy, hogy Putyinnak van e bármilyen betegsége. Nem vagyok orvos és végképp nem vagyok orosz, hogy foglalkozzak ezzel. Magyarország azonban NATO tagállam. A NATO legnagyobb hadseregének a vezetője pedig ez a férfi itt a képen, aki éppen egy láthatatlan emberrel fog kezet. Na, most kérdezem: az senkit nem zavar a baloldalon, hogy a NATO legnagyobb hadseregének a vezetője láthatatlan emberekkel fog kezet, nem tud felmenni a lépcsőn, egy húsvéti nyuszi kell, hogy eligazítsa és nem tud egy értelmes mondatot kinyögni? Úgy, hogy mindeközben a szomszédban háború van! Olyan háború, ami pillanatok alatt eszkalálódhat, ha egy szellemileg megrogyott, láthatatlan emberekkel pacsizó férfi véletlenül tovább nyújtózkodik, mint kellene. És azt se ő szívja meg, hanem MI! MI! Beleértve a baloldali propagandistákat és politikusokat is! MI itt a szomszédban! Nem Biden akit egy fél világ választ el az oroszoktól, hanem MI! Szóval jó lenne, ha végre azzal is foglalkoznának a kedves balosok, ami minket is érint! Köszi!
masikhozzaszolo
2022. április 28. 19:39
Ha már megy itt mindenféle képzelgés, azt ne felejtsük el, hogy valahogy Magyarország megszüntetésének benne kell lennie. Bármilyen verzióban. És nem kell nagyot gondolkodnom a történelemben. Nem látok ezzel ellenkező törekvést sem az Unió, sem a német, sem az USA, sem a francia, sem a brit, sem az orosz, sem a román, sem a cseh, sem az osztrák részről. A szerbek is elviselnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!