Karácsonyfával ötvözött csúszómászót találtak Thaiföldön, lehet, hogy egy új faj

2022. március 18. 12:41

De az is lehet, hogy csak egy szőrös kígyó.

2022. március 18. 12:41
null

Egy furcsa élőlény borzalja a kedélyeket a Thaiföldön: a helyiek olyan kígyóra bukkanhattak, aminek a bőrén szőr is van – írja a hvg.hu a Yahoo News helyi kiadására hivatkozva.

A különös élőlényre Sakon Nakhon környékén bukkantak rá. A jellegzetessége abban áll, hogy nem néhány pontján, hanem végig szőrös.

Az is elképzelhető, hogy egy teljesen új fajra sikerült rábukkannia megtalálójának. A kritikusok egy fokkal azonban óvatosabbak ezzel a kijelentéssel, ők ugyanis azt mondják: lehetséges, hogy a kígyóra alga, illetve moha telepedett, és csak ezektől tűnik szőrösnek.

Ezt az elméletet erősíti az is, hogy a kígyó a Homalopsis buccata fajhoz tartozhat, ami éppen Délkelet-Ázsia trópusi részein honos, ráadásul egy vizes területen bukkantak rá.

Az állat nagyjából fél méter hosszú és enyhe mérgű, azért jobb nem felbőszíteni. Megtalálója, a Tu nevű helybéli ennek ellenére hazavitte, mert kíváncsi volt, hogy a kígyó levedli-e majd a bőrét. Erre azonban még nem került sor. A helyiek azóta is gondozzák és etetik is az állatot, miközben kíváncsian várják, valóban egy új fajt sikerült-e azonosítani – zárul a cikk.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
uszti89
2022. március 21. 11:17
Nem kell Thaiföldig menni , mi sem panaszkodhatunk ! Nekünk is van Karácsonnyal ötvözött csúszómászónk . Tele van velük Budapest.
Hyazinth
2022. március 19. 16:05
Arrafelé ilyen kígyók kígyóznak. Hippikígyó.
lurker
2022. március 18. 20:22
Valami vízisikló lesz ami vélhetően szimbiózisban él egy algafélével, magyarán ránőtt valami növény
Ólat a trolloknak
2022. március 18. 16:41
Ha tud a farkával zongorázni, akkor tudom ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!