Az Orosz Ortodox Egyház feje szerint az ukrán Pride-felvonulások miatt is robbant ki a háború

2022. március 08. 13:57

„Metafizikai jelentőségűnek” nevezte Kirill pátriárka az orosz-ukrán háborút.

2022. március 08. 13:57
null

Az Orosz Ortodox Egyház feje a CNN beszámolója szerint úgy nyilatkozott: az ukrán Pride-felvonulások is okot szolgáltattak az orosz-ukrán háborúra. Álláspontja szerint a háború „alapvető elutasítása azoknak az állítólagos értékeknek, amit a világhatalomra törekvő felek kínálnak az embereknek”. Kirill pátriárka szerint a teszt, amelynek az eredménye megmutatja, hogy egy ország melyik oldalon áll, az szerinte nem más, mint hogy az adott ország rendez-e melegfelvonulásokat.

„Ahhoz, hogy beléphess ezeknek az országoknak a klubjába, szükséges rendezni egy melegbüszkeségi felvonulást. Nem politikai állásfoglalást kell tenni, hogy »veletek vagyunk,« és nem is kell semmiféle megegyezést aláírni, eygszerűen tartani kell egy melegfelvonulást” – fogalmazott az egyházfő, hozzátéve azt is, hogy a háború szerint „metafizikai jelentőségű”.

Prédikációja szerint, ami Ukrajnában történik, az túlmutat a politikán. „Az emberi megváltásról beszélünk”, vélekedett.

Nyitókép: Igor Palkin / Orosz Ortodox Egyház sajtóosztály / AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2022. március 09. 11:16
Minden tiszteletem az orosz keresztény lelkületé, azé a kemény harcé, amit vállaltak a kommunista időkben, a keresztény művészetüké, de sajnos az ismét kiviláglik, mennyire szomorú az ortodox egyházak összefonódása a saját politikai vezetésükkel. Rendben, valóban a Pride abnormalitás, a keresztény antropológia a normalitás - de mindettől Putyin még nem jogos keresztes hadjáratot folytató keresztény uralkodó. A háború első napjaiban Kirill pátriárka meglepően normális, békepárti nyilatkozatot tett. Azóta nyilván behívatta Putyin, és megkreáltatta vele ezt a rendkívül körmönfont magyarázatot.
syphax
2022. március 09. 08:03
P.S.: KIEGÉSZITÉSKÉPPEN MEGJEGYZEM-HOZZÁTESZEM: MINDEBBEN KÖZREJÁTSZHAT A "NORMÁL-HETEROSZEXUÁLISOK VILÁGÁBAN" ELTERJEDT ÉS AZON BELÜL(!) IS LÉTEZŐ-MŰKÖDŐ NEM KEVÉS ABERRÁCIÓS TÜNET--TEHÁT A FENTIEKBEN VÁZOLT, "ISTEN ÁLTALI, "BETELT A POHÁR EFFEKTUS"" VALAMILYEN KISEBB MÉRTÉKBEN A HETERÓK KÖZÖTTI TÚLKAPÁSOKKAL ILL. 'AZOKTÓL IS INVOLVÁLÓDHATOTT....AMI PERSZE RÉSZEMRŐL PUSZTA MEGÉRZÉS, BIZONYITANI NYILVÁN NEM TUDOM......
syphax
2022. március 09. 07:53
Nem vagyok teológus de én is úgy érzem: VAN ABBAN VALAMILYEN ÉS VALAMENNYI NAGYIGAZSÁG, AMIT KIRILL METROPOLITA az orosz-ukrán háború okaként megjelöl. Hiszen lehetetlen(!!!), hogy azt a töménytelen mennyiségű ABERRÁCIÓT ÉS SZEXUÁLIS KÜLÖNCKÖDÉST, ÉLVETEG-HEDONISZTIKUS-IDÉTLEN BAROMKODÁST--ÉS AKKOR MÉG NAGYON EUFEMISZTIKUSAN FOGALMAZTAM--AZ ÚRISTEN KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL HAGYNÁ..... Nincs persze racionális-kriminalisztikus bizonyitékom erre, de nagyon erős megérzéseim, sejtéseim már akkor is voltak jóelőre, amikor ez az egész PRIDE ŐRÜLET egyáltalán megjelent e világban!!! JÓ, jó, jó! Azt mindég is tudtuk, hogy A ferdehajlamúság és hasonlók MINDÉG IS VOLTAK, MÁR AZ ÓKORBAN SŐT MÉG RÉGEBBEN IS SATÖBBI SATÖBBI...meg hogy még az állatvilágban is meg ilyesmi.. DE! "AZ" NEM VOLT--ismétlem soha nem volt a VILÁGTÖRTÉNELEMBEN--HOGY MINDEZZEL DICSEKEDTEK, BÜSZKÉLKEDTEK VOLNA, SŐT: AZT KEZDTÉK VOLNA HIRDETNI, HOGY MINDEZ TKP. NORMÁLIS. És hogy akinek ez-mindez nem tetszik az ANTISZOCIÁLIS--A NORMÁLIS AZ ANTISZOCIÁLIS(?!!!)--ÉS HOGY ÉPP' A NORMÁLIS KUSSOLJON! EZT IGENIS MEGELÉGELHETTE A JÓISTEN, MONDVÁN: BETELT A POHÁR, PUSZTULJON A ROMLOTT. MINT AHOGYAN AZ "ÜTŐDÖTT ALMA"--LEESVÉN A FÁRÓL VÉDTELEN A FŰBE-- IS ELŐBB-UTÓBB ELROHAD....
Rizsa
2022. március 09. 07:06
Csípem az űrgét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!