Több száz civil halt meg Kijev elővárosában Irpiny polgármestere szerint

2022. március 30. 18:30

Még több áldozat lehet még a romok alatt.

2022. március 30. 18:30
null

A hétfőn az oroszoktól visszafoglalt Kijev mellett található Irpiny polgármestere közölte, hogy a becslések szerint két-háromszáz civil vesztette életét a településen – írja a Reuters.

Olekszandr Markuskin szerint

a városban körülbelül ötven ukrán katona vesztette életét a város visszafoglalásakor, amihez képest sokkal nagyobb az ott meghalt civilek aránya.

Hozzátette: többen még mindig a szétlőtt város romjai alatt lehetnek, mivel a várost kedd éjjel is bombázta az orosz tüzérség – olvasható a cikkben.

Nyitóképen a támadás alatt álló Irpiny városa. Fotó: ARIS MESSINIS / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. március 31. 07:25
Haláluk nem volt hiábavaló, a buzikért, a pedofilokért és a fasiszták jobblétéért áldozták életüket. Hajrá civilhalottak! Zeleszkij elvtárs vezesd népedet az InternaCIAnálé zenéjére amit azzal az ujjaddal játszol amelyiken nincsen köröröm!
BandiMandi
2022. március 31. 04:02
Nem csak a civilek, hanem a civil csecsemők az orosz rakéták célpontjai. Ez a független mediákokból most kimaradt.
Dorset Naga
2022. március 30. 22:25
A felfegyverzett civilek partizánnak minősülnek, és nem védi őket a nemzetközi jog. Mindamellett a hadra foghatóságuk, a kiképzésük is botrányosan gyenge. Golyófogóknak használják, és utána a médiának mutatja a nagy filmrendezővé avanzsált faszzongorista.
Cserna János
2022. március 30. 21:53
Az ukránok civil ruhás embereket harcoltatnak az oroszok ellen, aztán elhíresztelik az egész világon, hogy a csúnya muszka civil vért iszik. A háború óhatatlanul szed polgári áldozatokat (ezek valamiért a közel- és közép-keleti USA-hadműveletek esetében nem jelentettek emberjogi problémát) hazugságok nélkül is, de az ukránok és a nyugati média profi hazugságokkal égeti rá az oroszokra a "kegyetlen gyilkosok" bélyeget. Akkor mi lesz, ha az oroszok feljebb csavarják a hadműveleteik intenzitását, és tényleg odacsapnak, s ezeket a jó képességű ukrán vezetőket is elkapják? Csak kérdezem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!