Az amerikaiak is megtámogatják Kijevet 13,6 milliárd dollárral

2022. március 11. 07:16

Az amerikai támogatás célja, hogy Ukrajna meg tudjon erősödni katonailag, az orosz haderővel szemben.

2022. március 11. 07:16
null

A képviselőház után az amerikai szenátus is megszavazta, hogy az Egyesült Államok 13,6 milliárd dolláros humanitárius és gazdasági segélyt nyújtson az Oroszországgal háborúban álló Ukrajnának. A washingtoni Fehér Ház megerősítette, hogy Joe Biden elnök is aláírja a jogszabályt.

Az amerikai támogatásnak a humanitárius segítségnyújtás mellett az is a célja, hogy

Ukrajna katonailag is meg tudjon erősödni a támadó orosz haderővel szemben.

Chuck Schumer, a demokraták frakcióvezetője a szavazás után kiemelte az ukrán gazdaságnak és a menekülteknek jutó támogatást is. A republikánus Mitch McConnell pedig azt hangoztatta, hogy Ukrajna mellett az országot és a menekülteket segítő NATO-tagállamoknak is szükségük van a gyors támogatásra.

A szenátus jóváhagyta az 1500 milliárd dolláros teljes állami költségvetést is. Ennek elmulasztása a kormányzat működésének részleges leállásával fenyegetett volna.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/UPI POOL/Leigh Vogel / POOL

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2022. március 11. 11:59
Szóval az USA ad "fedezetlen dollárt", amiért a nyomorult ukránok fegyvereket vásárolhatnak tőlük, a svédektől, a franciáktól, britektől. Kohn bácsi csettint egyet: - Ügyes! Még jó, hogy már nincs aranya a hoholoknak, mert ismét elvinnék, mint a 44 tonnát 2014-ben.
Nyugati Ádám
2022. március 11. 11:10
Egy vödör víz a sivatag közepén kiöntve vagyoni fedezet nélküli papírpénzzel.
namégmitnem
2022. március 11. 10:37
A kitűzött célért semmi se drága.
Google
2022. március 11. 10:18
Van az a kínai pénz, amivel ők megtámogatnak most valakit- a busás money reményében. Vajon az amerikaiak meddig fogadják még el az őket is sújtó inflációt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!