Választás 2022: Fontos határidő jár le a külhoni magyarok számára

2022. március 09. 12:15

Március 9-én 16 óráig tudnak regisztrálni az országgyűlési választás választói névjegyzékébe a magyarországi lakcímmel nem rendelkező külhoni magyarok.

2022. március 09. 12:15
null

Fontos határidő jár le a külhoni magyarok számára – írja a hirado.hu. A portál ezután a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát idézte, aki Facebook-oldalán elmondta:

Potápi Árpád János a közösségi oldalán közzétett videóban hangsúlyozta:

2022 a cselekvő nemzet és a választások éve; az elmúlt tizenkét évben közjogilag is újjáépítették a magyar nemzetet; minden magyar állampolgár élhet szavazati jogával.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy az, aki korábban már regisztrált, de az adataiban változás történt, azt is módosítsa.

„A baloldal azon mesterkedik, hogy lerombolja mindazt, amit az elmúlt tizenkét évben a nemzet egységében közösen felépítettünk. Eredményeinket csak közösen tudjuk megvédeni, közös céljainkat pedig együtt tudjuk megvalósítani. Éljünk szavazati jogunkkal!”

 – mondta a videóban Potápi.

A nyitóképen a 2022-es választás szavazólapjai láthatók.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. március 09. 13:58
Na, kiváncsi vagyok, hányan lesznek...
llnnhegyi
2022. március 09. 12:55
A választásokat nem hátráltatja az ukrán helyzet.
Ildikó99
2022. március 09. 12:52
Legyen igazad
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!