Orosz szuperjachtot foglalt le a brit kormány

2022. március 29. 14:39

Röpke 17 milliárd forintot ér a meg nem nevezett orosz oligarcha tulajdonában álló luxusjacht.

2022. március 29. 14:39
null

Lefoglalt kedden a brit kormány egy 38 millió font (17 milliárd forint) értékű luxusjachtot, amely egy meg nem nevezett orosz oligarcha tulajdona.

Grant Shapps brit közlekedési miniszter a londoni alsóháznak küldött átiratában közölte, hogy a csaknem 60 méter hosszúságú hajó tulajdonosának kilétét

A Phi nevű hajót a karib-tengeri Szt. Kitts és Nevis szigetállamban jegyezték be, de máltai lobogó alatt közlekedett.

Szt. Kitts és Nevis azon nemzetközösségi országok csoportjába tartozik (Commonwealth realm), amelyeknek jelenleg is a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő az alkotmányos államfője. A hajót a kelet-londoni Canary Wharf üzleti negyedének kikötőjében, a Temzén lehorgonyozva találták.

A Hollandiában gyártott jachton hat különálló luxuslakosztály és úszómedence is van.

Grant Shapps szerint a brit kormány Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és „cimboráinak” is egyértelmű és erőteljes figyelmeztetést küldött azzal, hogy feltárta a szuperjacht tulajdonosi hátterét és lefoglalta hajót.

A brit hatóságok most először foglaltak le brit területi vizeken orosz tulajdonú hajót azóta, hogy az ukrajnai háború miatt London széleskörű szankciókat léptetett érvénybe Oroszország ellen.

(MTI)

Nyitókép: A szóban forgó jacht. Fotó: Twitter

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vermacska
2022. március 30. 16:31
Most kell visszaküldeni nyugatra Navalnijt, és akkor egy tál ételt sem fog kapni, nemhogy gyógykezelést. Mehet a híd alá, mert Orosz és oligarcha, és kész!
Bursty
2022. március 30. 11:05
Helyreigazítás: Orosz szuperjachtot lopott/rabolt a kommunista brit kormány.
Papamaci1957
2022. március 30. 08:24
Jogállamiság? Ezért volt a Brexit. Így az EU nem tudja érvénybe léptetni a 7. cikkelyt. Mert gondolom azonnal megtették volna.
21 gramm
2022. március 29. 21:47
Mindezt természetesen a magántulajdon szentsége szellemében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!