Francia külügyminiszter: A legrosszabb valószínűleg még előttünk áll

2022. március 03. 14:46

„Putyin egy demokratikus ország megszüntetését tűzte ki célul” – állította Jean-Yves Le Drian.

2022. március 03. 14:46
null

Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter szerint az Oroszország által Ukrajna ellen a múlt héten elindított háború „legrosszabb része feltehetően még előttünk áll”.

„Az ostrom logikájától kell tartanunk, amely az oroszoktól megszokott” – mondta csütörtökön a francia diplomácia vezetője a France 2 köztelevízióban. „Emlékezzenek csak Aleppóra, Groznijra” – tette hozzá az elmúlt évtizedekben az orosz bombázások által romba döntött szíriai és csecsen városokra utalva.    

„A háború már több száz halottat követelt orosz oldalon is” – vélekedett a külügyminiszter, miután szerdán amerikai kollégája, Antony Blinken úgy fogalmazott, hogy az Oroszország emberi és nemzetközi jogsértéseiről szóló jelentések óráról órára halmozódnak, s nem kizárólag katonai célpontokat támadnak az orosz erők. Vlagyimir Putyin orosz elnök „Ukrajna megszüntetését tűzte ki célul, egy demokratikus ország megszüntetését az országa határainál” – állította Jean-Yves Le Drian.    

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2022. március 03. 18:45
"Putyin egy demokratikus ország megszüntetését tűzte ki célul” – állította Jean-Yves Le Drian." Ezeknek a nyugati politikusoknak a seggük többet tud a világról, mint ők. Ukrajna mint demokratikus ország. Jah. Akkor miért is akarták az amerikaiak létrehozni, majd megerősíteni náluk a demokráciát? Ami láthatóan pont akkora siker lett, mint pl Vietnamban. Hogy micsodák, azt maguk az ukránok sem tudják. Hát még más.
Akitlosz
2022. március 03. 18:39
Aleppót terroristák tartották az uralmuk alatt. Persze, hogy végre kiverték onnan őket az oroszok! Franciaország Európa iszlamizációjának egyik fő motorja.
matykox
2022. március 03. 18:21
Talleayrand forog a sírjában, hogy ilyen hülye lehetette az utód.
Voltkocsmáros
2022. március 03. 18:19
Mi meg nem felelünk meg a jogállamisági kritériumoknak.Belehugyozok a konnektorba rögtön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!