A momentumos Berg Dániel is katonai felszereléseket küldene a háborúba

2022. március 20. 09:08

A Renew Europe európai pártcsalád követeléseit terjeszti Berg Dániel.

2022. március 20. 09:08
null

A Momentum az ultraliberális Renew Europe európai pártcsalád tagja, és ennek alelnöke Berg. Ennek megfelelően terjeszti az ALDE követeléseit – így katonák és fegyverek küldését Ukrajnába, írja az Origo. Berg Dániel katonai felszerelések küldését sürgeti Ukrajnába, és azt követeli, hogy Magyarországon haladjanak át a hadiszállítmányok, írják. Hozzátették: a Momentumnak a liberális európai parlamenti pártcsaládja adta meg a jelzést február végén, amikor a Renew Europe tagpártjainak a vezetői elfogadtak egy erősen militarista hangvételű nyilatkozatot. Ebben egyebek mellett úgy fogalmaznak, hogy

(...) valamint ki kell tiltaniuk az orosz repülőgépeket nemzeti légterükből, és minden lehetőséget nyitva kell tartaniuk, beleértve az ukrajnai repüléstilalmi zónát is". A nyilatkozatban az Európai Unió vezetőit arra szólítják fel, hogy további, „masszív és példátlan" szankciókkal sújtsák az Orosz Föderációt, és különösen annak vezetését.

A kommüniké egyes pontjait – köztük a keményebb szankciók és a katonai segítségnyújtás követelését – Berg Dániel többször is közzétette a Facebook-oldalán, írják. Emellett azt hangoztatta, hogy a Renew Europe – amelynek ő tölti be az alelnöki tisztségét – „mindent meg fog tenni Vlagyimir Putyin orosz elnök háborús bűnösként felelőssé tételéért Hágában". A momentumos politikus itt nem állt meg a magyar közvélemény „hergelésében”, írja az Origo. A Nem lehet kimaradni című bejegyzésében arról értekezett, hogy „konkrét és határozott lépésekkel" segítene az ukrán hadviselő félnek, s szerinte „át kell engedni minden védelmi és humanitárius segélyt Magyarországon". Az általuk kívánatosnak nevezett keményebb szankciók között említette, hogy

felmondanák a Paks 2 kivitelezését, ami a gyakorlatban gazdasági katasztrófát idézne elő Magyarországon,

írják, négyszeresére nőne minden magyar család rezsiköltsége. De nem ért egyet azzal sem, hogy – miként Orbán Viktor miniszterelnök mondta – most stratégiai nyugalomra van szükség.

Kép forrása: Facebook

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. március 21. 06:40
Küldd át a feleséged. Az aranyfingja megfelelhet biológiai fegyvernek.
Pipas2
2022. március 20. 15:35
Jó hogy nem körömlakkot meg rúzst akar küldeni, de nincs kizárva a botmixer sem, azt a felesége Cseh Katalin hercegnő szeretne küldeni biztosan!
The trasher
2022. március 20. 15:08
Ennek a Bergnek vajon hány útlevele van? Vajon melyik hárombetüs szervezet küldte zavartkelteni?
llnnhegyi
2022. március 20. 14:26
Háborús uszító!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!