Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa

2022. február 24. 07:08

Az ülés hajnalban kezdődött, New York-ban.

2022. február 24. 07:08

Megkezdődött az ENSZ Biztonsági Tanácsának újabb rendkívüli ülése New Yorkban, amely három napon belül már a második rendkívüli ülés – írja a BBC. A tanács ülését azután kezdték meg, hogy a Kreml azt állította: a kelet-ukrajnai szakadár régiók katonai segítséget kértek Oroszországtól, „agresszióval” vádolva Ukrajnát. Kétséges, hogy mit tudnak azonban elérni az ülésen, tekintve hogy Oroszország vétójoggal renelkezik. Ennek ellenére az információk szerint a Biztonsági Tanács közgyűlésén a diplomaták egy olyan határozat elfogadására törekednek, amely elítéli Oroszországot az Ukrajnával kapcsolatos közelmúltbeli lépéseiért.

Közben hajnlalban Oroszország katonai műveleteket kezdett Ukrajna, ellen, kitört a háború. Putyin szerint a katonai művelet célja a helyi lakosság védelme, amely – mint fogalmazott – az elmúlt nyolc évben bántalmazást és „népirtást” szenvedett el a „kijevi rezsimtől”.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falfirka
2022. február 24. 08:50
remélem a szivárványzászló ki van tűzve.
Vakfolt
2022. február 24. 08:21
Igen kínos, hogy mi lesz az atombombákkal..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!