Punxsutawney Phil szerint másfél hónap maradt az idei télből

2022. február 02. 20:22

Még hat hétig tart a tél a Bill Murray klasszikus vígjátékával világhíressé vált pennsylvaniai rágcsáló szerint.

2022. február 02. 20:22
null

Észak-Amerikából és a világ más tájairól több ezren gyűltek össze a Punxsutawney nevű pennsylvaniai kisvárosban február 2-án pirkadatkor a Gobbler's Knob nevű dombocskán, hogy megnézzék, Phil, a mormota odújából előbújva meglátja-e az árnyékát.    

Amint Phil „üzenetét” bejelentették, az összegyűltek kántálva ismételték: „még hat hét”!     

A néphagyomány szerint ha a mormota nem látja meg az árnyékát, korán jön a tavasz.    

Tavaly online közvetítették a ceremóniát a világjárvány miatt, világszerte mintegy 15 ezren követték az eseményt. A Pittsburghtől 105 kilométerre lévő településen 150 kartonfigura helyettesítette a turistákat.    

Az 1887 óta vezetett feljegyzések szerint Phil több mint százszor jósolt már hosszú telet

Tíz évről nem találtak krónikát. Két éve korai tavaszt „jósolt”. Lehet, hogy Punxsutawney Phil a leghíresebb mormota, de biztosan nem az egyetlen, és egy vetélytársa pont az ellenkező előrejelzéssel állt elő. A New York-i Chuck korai tavaszt vár a Staten Island-i kerületi ügyész, Michael McMahon szerint, aki a helyi állatkertből, azaz Chuck otthonából közvetített eseményen elnökölt.    

Eric Adams, New York polgármestere nem vett részt a ceremónián, de videóüzenetében azt mondta: „Chuck már 1981 óta nagyon pontos előrejelzéseket ad. Azt hiszem, minden New York-i nevében mondhatom, Chuck, légy szíves, ne lásd meg az árnyékodat”. A mormotajóslás német eredetű hagyományát a Bill Murray és Andie MacDowell főszereplésével készült 1993-as Idétlen időkig című film tette világszerte ismertté.

(MTI)

Fotó: Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. február 03. 02:41
https://www.youtube.com/watch?v=lxTnbCkKhgg
annamanna
2022. február 03. 02:23
https://www.youtube.com/watch?v=ibHTuwGl7WE
Tidal_wave
2022. február 02. 22:31
Azért jó látni, hogy a Fox-on még WASP-ok többségében a műsorvezetők, nem úgy mint a CNN-en, ahol nigák bőgik el magukat, mikor a demokraták nyernek...
Kanmacska
2022. február 02. 21:25
Úgy legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!