Nem érdekli az amerikaiakat a téli olimpia

2022. február 09. 12:22

Az előző téli olimpiához képest rendkívül gyenge a pekingi játékok nézettsége az Egyesült Államokban.

2022. február 09. 12:22
null

A seregszemle első teljes napján, pénteken mintegy 12,8 millió amerikai nézte a versenyeket a jogtulajdonos NBC tévécsatornán. Négy évvel ezelőtt a phjongcshangi közvetítéseket átlagosan napi 27,8 millióan figyelték.

Szombaton és vasárnap már valamivel több, 13,6, illetve 13,7 millió nézőt regisztrált az NBC, de ezek a számok még mindig messze elmaradnak a 2018-as adatoktól.

Az amerikai AP hírügynökség ugyanakkor kiemelte, hogy még így is a pekingi olimpia volt péntektől hétfőig a legnézettebb tévéműsor az Egyesült Államokban.

(MTI)

Nyitókép: Az amerikai Lindsey Jacobellis ünnepel, miután megnyerte a női hódeszkások cross döntőjét a pekingi téli olimpián, a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban 2022. február 9-én
MTI/AP/Francisco Seco

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2022. február 09. 20:25
az elsport szaros arucikk lett es propagandava silanyult, hogy elvonja a figyelmet az egyre szarabb eletszinvonalrol az euroatlanti orszagokban ezert dobnak be uj figyelemelterelo gumicsont temakat a mediagecik: cia ufok vagy transok vagy blm vagy az uj kedvencem a magyar urhajoskepzes
democRATS
2022. február 09. 18:37
Van ilyen, hogy amerikaiak? Hányan vannak? A 12,8 millió, aki nézte, azok kik? Betelepült indiaiak?
Akitlosz
2022. február 09. 14:32
Akkor rokon lelkek.
annamanna
2022. február 09. 14:25
Meg lehet nézni a kommenteket: https://www.youtube.com/watch?v=Ic3_FVFK2jk Csalás, csalás, csalás, katasztrófa ez az olimpia. A pesszimizmus és érdektelenség szerintem a kínai rendezésnek szól. De már a nyári olimpia is irtózatos csalódásokat hozott, pl az amerikaiaknak konkrétan pl Simone Biles visszalépése (és azon belül is persze az amerikai feketéknek tényleg, konkrétan). De szerintem világszinten visszaesik az érdeklődés, mert egyre kevésbé hiszik el az emberek, hogy mindez az emberi erőfeszítés diadala, és nem gyógyszerek, hormonkészítmények, technikai szerek versenye, és a pénzügyi háttérhatalom tisztességtelen "mágiája".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!