Kémműholdat lőttek fel Elon Muskék

2022. február 03. 16:28

Az amerikai Nemzeti Felderítő Hivatal műholdja.

2022. február 03. 16:28
null

Az amerikai Űrhaderő által felügyelt Nemzeti Felderítő Hivatal (NRO) szerint a SpaceX sikeresen bocsátott fel egy kémműholdat – írja az AFP. Az eszköz magyar idő szerint szerda éjszaka indult útnak a Vandenberg légitámaszpontról.

Az NROL-87 műholdat az NRO tervezte, építette, illetve üzemelteti, a műhold a felderítő misszióban vesz részt. A szervezet kevés részletet adott meg az űreszközről, az viszont biztos, hogy hírszerzési feladatokat fog ellátni.

Nyitókép: AFP/Patrick T. Fallon

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. február 04. 10:28
Közben Kínában az 5.000-et közelíti a kínaivírus halálos áldozatainak száma. Az USA-ban az 1.000.000-ót. Háború van.
matykox
2022. február 04. 09:02
Nem baj, majd lelövik.
Prominet
2022. február 04. 07:05
A faxit kellene kilőni. Zseniális üzleteket csinál, de szerintem kissé nagyon el szállt vele a ló. A többezer műholdas baromsága, a kilőtt autója, a faxa alagútja, a pusztító pickupja, az állami szerződései (de persze ő nem oligarcha hanem faxagyerek), foschtalicska teszlája ( a teszla az elektronikai piacon is kuka szar termékeket gyárt), örökös ígéretei amik csak a részvényeket drágítják... De hát korunk géniusza, mert bár ki nem talál semmit a vagyona (elviekben vagy igazából) mértéke a műholdak magasságában jár... Nem bánnám ha lelépne a marsra...
Qndy
2022. február 04. 02:31
Valakinek feltűnt egyéb híradásokból, hogy nem lőttek fel semmit, mert bekászolódott valami tengerjáró a biztonsági zónába? Lehet nem egyről beszélünk, bár kétlem hogy naponta lőnnek fel... Azt hogy mit kinek és miért, valószínűleg mi soha nem tudjuk meg (még a jól tájákozódott "újságírók" sem. Szép napot, estét, reggelt mindenkinek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!