Kim Dzsongunék szerint Oroszország biztonsági követelései jogosak és racionálisak

2022. február 28. 20:19

Az észak-koreai külügyminisztérium hétfői közleménye emellett az Egyesült Államokat hibáztatta.

2022. február 28. 20:19
null

Az észak-koreai külügyminisztérium hétfői közleménye szerint az Egyesült Államok hegemón politikája és Oroszország jogos biztonsági érdekeinek figyelmen kívül hagyása a nyugati országok részéről az ukrajnai helyzet kiváltó oka.

„Az ukrajnai válság az Egyesült Államok és a Nyugat hegemón politikájából ered, amelyek szándékosan és önkényesen lépnek fel más országokkal szemben”

 – idézte a Koreai Központi Hírügynökség egy észak-koreai diplomatát. Mint a diplomata rámutatott, a Nyugat és az Egyesült Államok „szisztematikusan aláásta az európai biztonsági rendszert azokkal az egyre nyilvánvalóbbá váló kísérleteikkel, amelyek támadó fegyverek telepítésére és a NATO keleti irányú kiterjesztésére irányultak”.

Phenjan szerint Oroszország biztonsági követelései jogosak és racionálisak voltak, de figyelmen kívül hagyták őket. Az észak-koreai külügyminisztérium emlékeztetett a nyugati országok afganisztáni, líbiai és iraki hadműveleteire is.

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Django
2022. március 01. 11:46
Tisztelem Kim Jong Unt.
wrfri
2022. március 01. 07:03
Madarat a tolláról.. ..
Sincero
2022. február 28. 23:56
Előbb (mint utóbb) Ukrajnában afgán mudzsahedineket, szír harcosokat, tatárokat, grúzokat, mongolokat, észak-koreai katonákat fogunk látni.
tetx
2022. február 28. 22:50
Ez a dagadt kretén inkább ne pofázzon bele, mert attól még az igazság is megkeseredik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!