Hszi Csin-ping és Putyin szerint a NATO-nak fel kell hagynia a hidegháborús provokációval

2022. február 04. 14:16

Az orosz elnök Kínába utazott, Hszi Csin-pinggel többek között az ukrán konfliktust vitatták meg.

2022. február 04. 14:16
null

A téli olimpia nyitónapján találkozott Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping Pekingben – írta a CNN. A találkozó után a Kreml adott ki sajtóközleményt, amelyben azt írták: a két ország álláspontja az, hogy „némely állam, valamint katonai és politikai szövetség közvetve vagy közvetlenül egyoldalú katonai előnyhöz akar jutni más államok biztonságának rovására”.

A két ország továbbá ellenzi „a NATO további terjeszkedését”, felszólítják a szövetséget, hogy „hagyjon fel a hidegháborús provokációval”, valamint „tartsa tiszteletben más országok szuverenitását, biztonságát és érdekeit”. Peking és Moszkva elvárja a NATO-tól azt is, hogy „igazságosan és objektíven” viszonyuljon a többi államhoz.

A kínai külügyminisztérium közleménye szerint a két vezető tárgyalása jó hangulatban telt, „részletekbe menően” megvitatták a kínai-orosz kapcsolatokat. „Hszi hangsúlyozta, hogy a nemzetközi helyzet komplex változásaival párhuzamosan Kínának és Oroszországnak mélyítenie kell a stratégiai együttműködést” – áll a kínai külügyminisztérium közleményében

Nyitókép: Alexei Druzhinin / Sputnik / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. február 04. 18:59
Bejött a deep state-nek, hogy a választást meghekkelve leváltották Trumpot a vén szenilis szarosra. Kína összefog Oroszországgal.
oskar
2022. február 04. 18:35
1. A békének nincs alternatívája. De 1990 után nem Oroszország terjeszkedett nyugatra hanem a NATO. A NATO ki ellen terjeszkedik keletre? Az oroszok igazsága abban van, hogy nem az orosz cár ment Párizsig hanem a francia császár Moszkváig, és nem Sztálin emlegette az élettér fontosságát és indította a háborúját Berlinig, hanem a német Hitler ment szintén Moszkva és Leningrád alá.
Fila2020
2022. február 04. 17:52
Ez a nagyok játszmája, ebbe nincs miért beleszólni.
káli
2022. február 04. 17:46
Nyaljátok ki a seggét a muszkának meg a sárgáknak is, gerinctelen hazaárulók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!