Felszállt Almatiban a hat magyar állampolgárt és a családtagjaikat szállító repülőgép

2022. január 10. 11:25

A külgazdasági és külügyminiszter hétfő délelőtt a közösségi oldalán jelentette be a hírt.

2022. január 10. 11:25
null

Az orosz védelmi minisztérium evakuációs repülőgépe felszállt Almati repülőteréről, fedélzetén hat magyarral, illetve családtagjaikkal – közölte Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

A tárcavezető miniszter bejegyzésében azt írta: a Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel vasárnap folyatott megbeszélésének megfelelően, az orosz külügyminisztérium segítséget nyújtott az Almatiban ragadt magyar állampolgárok evakuálásában.

Az orosz védelmi minisztérium evakuációs repülőgépe az imént szállt fel Almati – kereskedelmi forgalom előtt még mindig lezárt – repülőteréről, fedélzetén hat magyar személlyel, illetve családtagjaikkal” 

–  hangsúlyozta Szijjártó Péter. Megjegyezte: a hetedik magyar, aki kettős állampolgár, végül mégsem élt a felajánlott lehetőséggel. A miniszter közlése szerint az oroszországi leszállást követően a Magyar Honvédség egyik repülőgépe hozza haza az evakuált személyeket.

(MTI)

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2022. január 10. 16:19
Olcsóbb lett menetrend szerinti gépen, akár business osztályon hazahozni ezt a pár embert, mint kireptetni értük egy airbust.
DoomGuy
2022. január 10. 11:47
"felszállt az orosz védelmi minisztérium evakuációs repülőgépe felszállt Almati repülőteréről" Orbán már megint elszigetelődött, és a keleti pragmatikus jó kapcsolatoknak semmi haszna nincs! 44!!4!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!