Egy román férfi 11 évig tartotta bezárva epilepsziás lányát egy betonbunkerben

2022. január 17. 12:57

A nőt évek óta nem látta orvos, miután saját apja túszul ejtette.

2022. január 17. 12:57
null

Romániában egy 70 éves férfit előzetes letartóztatásba helyeztek, mert kiderült, most 42 éves epilepsziás lányát 11 éve fogságban tartotta Prahova megye egyik betonbunkerében. A nőt, betegsége dacára, évek óta nem látta orvos – írja a Főtér.

A nő számára egy kanapé, egy büdös hőtőszekrény, és egy bádogvödörből rögtönzött latrina jelentette a „komfortot”, a bunker ablakán és ajtaján rácsok voltak. Az épületet egy rendőr fedezte fel véletlenül. A nyomozók szerint az epilepsziás nő elhagyatottan, nyomorúságos körülmények között élt.

Nicolae Manolache – aki 2002-ben tért vissza Amerikából Jugureni községbe – elismerte, hogy bezárva tartotta a lányát, de azzal mentegetőzött, hogy a lány hajlamos volt elkóborolni az erdőbe, ahol esetleg baja eshetett volna. Az embertelen körülményekre már nem tudott magyarázatot adni, mint ahogy arra sem, miért nem biztosított neki orvosi ellátást. Kihallgatásakor azt állította, ő is a bunkerben lakott, de ezt a lánya tagadta. Érdemi párbeszédet nem tudtak vele folytatni, az ügyészségi jelentés szerint folyamatosan „nem tudom” vagy „nem hiszem” kérdésekkel válaszolt.

Nyitókép: Adevarul

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandarin.
2022. január 17. 21:21
Ha az apa védekezését elfogadja a román bíróság, az nagyon igazságtalan lenne. A bűnözők fantáziája határtalan amikor a felelősségre vonás alól keresnek kibúvót.
Karbantartó9
2022. január 17. 18:17
Remélem életfogytig fegyházat kap!
annamanna
2022. január 17. 18:13
Ha már szó szerint idézték a cikket, akkor a végét miért kellett idióta értelmetlen módon szétzagyválni? Idézem az ÉRTELMES szöveget: "Az áldozattal a nyomozók nem tudtak koherens beszélgetést folytatni, a legtöbb kérdésre a „nem tudom”, vagy a „nem hiszem” választ adta, de azt határozottan tagadta, hogy apja is vele élt volna a bunkerben, ahogy azt Nicolae Manolache megpróbálta elhitetni a rendőrökkel. Manolache korábban mindenkinek azt hazudta, hogy a lánya még mindig Amerikában van, holott már 2011 óta tartotta bezárva a betonbörtönében."
Rodolfo
2022. január 17. 16:13
Az ember azt hinné, hogy ilyen nincs, de lám-lám van, és nem is messze hanem épp itt, Magyarország mellett. A saját lányát zárja be?? Miféle állat az ilyen? Ezt tanulta az amerikai tartózkodása alatt ez a zavarodott barom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!