Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a német Zöldek pártvezetése ellen

2022. január 19. 18:44

A külügyminiszter és a gazdasági miniszter is érintett.

2022. január 19. 18:44
null

A berlini államügyészség hűtlen kezelés gyanújával nyomozni kezdett a német Zöldek vezetősége ellen – írja a Spiegel. A nyomozás Annalena Baerbock külügyminisztert és Robert Habeck gazdasági minisztert, a párt két társelnökét is érinti.

Az ügyészség azt közölte, hogy a 2020-as év során a párt vezetői fejenként 1500 euró koronabónuszt szavaztak meg maguknak a pandémia hatásait kiegyenlítendő. Ezek a kifizetések a gyanú szerint jogtalanok voltak. A feljelentést magánszemélyek tették, nagyrészt sajtójelentésekre hivatkozva.

Nem csak a csúcsvezetők, hanem közeli munkatársaik részesülhettek a fejenkénti 1500 eurós kifizetésekből. A párt szabályai ugyanakkor legfeljebb 300 euró kifizetését teszik lehetővé – áll a Spiegel cikkében.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aldasban es hitben elve
2022. január 21. 07:06
A legkevésbé se csodálkozom. E banda esetében már hónapokkal a szept.26-i választasok előtt borítékolni lehetett minden olyat, ami nem törvényes. Ezt saját pártjuk tagjainak sora állítja együtt a véleménnyel, hogy a választás tisztasága is erősen megkérdőjelezhető. Azt sem tartják ugyanezek kizártnak, hogy éppen a halomba elkövetett és elkövetni tervezett jogsértő magatartások döntő okai annak, hogy feltétel nélküli szolgálatot ígértek az EU-vezetés számára. E "nagylelkű felajánlásuk" konkrétan tartalmazta a hazánk és a mienkhez hasonló országok utáni vájkálaást és piszkos módszerekkel történő felhasználhatóvá tételét, segítendő az EU pl. velünk szembeniellenséges tevékenységét. Valahányszor ez és hasonló értelmű kijelentések elhangzottak a hibbant baerbock szájából, mindig az volt sokunk érzése, hogy bármilyen, a mi országunkban netán fellelhető hibát, vagy szabálytalanságot felhasználjanak saját kisded játékaik leplezésére, amolyan praktikusan alkalmazható figyelem elterelés gyanánt.
balbako_
2022. január 20. 10:21
Attól, hogy hülye a politikához lopni azért tud.
mucsay
2022. január 20. 10:20
hogyhogy nem választások előtt jött ez ki
Most80
2022. január 20. 08:13
Tiszta kezek. Megújulás. Korszakváltás. Zöldség. Ennyien nem lehetnek ennyire hülyék, hogy beveszik ezeket a dolgokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!