Nem lesz bűncselekmény a bliccelés Németországban az új kormány terve szerint

2022. január 07. 14:01

Megreformálná a német büntetőjogot a balliberális kormány.

2022. január 07. 14:01
null

Az új német kormány megreformálná az igazságszolgáltatás rendszerét, amibe az is beletartozna, hogy néhány kisebb bűncselekmény besorolását is megváltoztatnák – írja a Spiegel. Ez a bliccelést is érintené a lap értesülései szerint.

Németországban ma bűncselekménynek számít, ha valaki jegy nélkül utazik a buszon vagy a vonaton. Az új kormány viszont vizsgálja, hogy a jövőben lehetséges lenne-e a bliccelés szabálysértéssé való lefokozása. A lap emlékeztet: valami hasonló történik éppen a kannabisz legalizálása során. A balliberális német kormány a jövőben megengedné a felnőtteknek, hogy élvezeti célból is füvezzenek.

„A büntetőjog nem univerzális fegyver, hanem a jogállam legélesebb kardja végszükség esetén” – nyilatkozta az új német igazságügyminiszter, a szabad demokrata Marco Buschmann. Buschmann tervei szerint Németországban alapvetően reformálnák meg a büntetőjogot, és igyekeznek majd digitalizálni az igazságszolgáltatást is.

Fotó:  KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. január 09. 13:35
Ha locska áprilisban megkapja az újabb zakóját, elmehet "lámpa"-tanácsadónak, neki rengeteg ötlete van a "megélhetési bűnözés" témakörében!!
balbako_
2022. január 09. 07:59
A migráns úgyis bliccel....
matykox
2022. január 08. 16:26
Ó, hát a lehtőségek határtalan hazája. Talán eccerűsíteni kéne a böntetójogot egyetlen mondatra. Mindent szabad! Sok papírt, tintát, rendőrt, ügyészt, bírót stb stb takarítanának meg. Kábszer előállítástól bérgyilkosságon át minden szabad.
olajfa1
2022. január 08. 15:21
AKKOR MINEK A "JEGYPÉNZTÁR"?????????????????????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!