Őrizetbe vették a legismertebb francia LMBTQ-szervezet alapítóját szexuális erőszak miatt

2022. január 22. 16:53

Fizikai és szexuális erőszakkal, valamint szexuális zaklatással gyanúsítják az állam által támogatott LMBTQ-szervezet, a Le Refuge (Menedék) alapítóját és élettársát.

2022. január 22. 16:53
null

Franciaországban őrizetbe vették, az egyik legismertebb  LMBTQ-szervezet, a Le Refuge (Menedék) alapítóját és élettársát – írja a Le Figaro. Nicolas Noguier-t, a Menedék alapítóját öt férfi elleni nemi erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítják – közölte az eljáró ügyész. Élettársát, Frédéric Galt – ő igazgató volt a szervezetnél – két férfi vádolja szexuális zaklatással. Az áldozatok száma a Le Figaro cikke alapján ennél akár több is lehet, de voltak akik végül nem tettek vallomást.

Az alapító Noguier 18 évig elnök is volt, tavaly azonban igazgatóként dolgozó élettársával együtt elbocsátották, mert gazdasági csalásokra derült fény a szervezetnél. Ezekben az ügyekben a vizsgálat még zajlik.

Noguier egyébként azt állítja, hogy egy társkeresőn fotót küldött nemi szervéről egy férfinak, aki ezután szexuális kapcsolatot akart vele. Ő ezt visszautasította, mire a férfi megzsarolta, hogy ha nem fekszik le vele, akkor közzéteszi a képeket. Ebből alakult ki szerinte az a helyzet, aminek a vége fizikai és szexuális erőszak vádja lett. 

A Menedék az egyetlen államilag támogatott LMBTQ-szervezet Franciaországban, több mint 30 fizetett alkalmazottja, és 450 önkéntese van. Tevékenysége szerint azoknak a felnőtt homoszexuálisoknak segít, akiket homofób támadás ért.

 Nyitókép: Sylvain Thomas / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindenhova
2022. január 24. 02:22
Elolvastam a lefigaro-t, elégtelen bizonyítékok miatt nem tartóztatták le csak nyomoznak. Gondoltam szólok még mielőtt bárki is pezsgőt bontana.
counter-revolution
2022. január 23. 16:42
Hátravinni!
Solymos
2022. január 23. 15:23
Ez teljesen abnormális történet.
Pitypangocska
2022. január 23. 14:05
pedig csak hozta a formáját...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!