Megint visszavonták Djoković vízumát az ausztrálok

2022. január 14. 08:40

Téboly a kenguruk földjén.

2022. január 14. 08:40
null

Amikor már mindenki azt hitte, hogy a világklasszis szerb teniszező, Novak Djoković ausztráliai kalandjai megnyugtató véget értek, egy újabb, nem várt fordulat következett be: az ausztrál hatóságok megint érvénytelenítették a sportoló vízumát. A döntést a közérdekre és a hatályos bevándorlási törvényekre hivatkozva hozta meg a bevándorlási tárca.

Emlékezetes, hogy Djoković több mint egy hete érkezett meg Ausztráliába, hogy részt vegyen az Australian Openen. Csakhogy a világ legjobb teniszezőjének számító szerb nem oltatta be magát, mert ellenzi az oltásokat. Így csak külön engedéllyel vehetett volna részt az Australian Openen, amit a szervezőktől meg is kapott, ám a hatóságok nem voltak ilyen kedvesek vele, és idegenrendészeti őrizetbe helyezték. Az ausztrál közvéleményben egyébként óriási felháborodást keltett, hogy a szerbet beengedték volna az országba, hiszen az ausztrálok hosszú hónapokig teljesen bezártak. Mindeközben kiderült, hogy Djoković december közepén elkapta a koronavírust is, viszont ez nem akadályozta meg abban, hogy interjúkat adjon. Az ügyvédei azzal védekeznek, hogy a teniszező nem is kaphatna most oltást, hiszen alig egy hónapja, hogy megbetegedett – a hatóságok viszont továbbra sem túl megértők vele szemben.

Az Australian Open hétfőn kezdődik, Djoković ellenfele az orosz Andrej Rubljov lesz.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Levente
2022. január 16. 08:04
Tehát vége Djoko vesztett, még ma ki lesz toloncolva! https://www.abc.net.au/news/2022-01-16/novak-djokovic-live-updates-visa-cancellation-court-hearing/100758964
Levente
2022. január 16. 00:14
Úgy néz ki, hogy ez a nagyon unalmas saga véget ér: https://www.abc.net.au/news/2022-01-16/novak-djokovic-live-updates-visa-cancellation-court-hearing/100758964 A három bírós bíróság a gyakorlatban azt jelenti, hogy a döntésük ellen nincs föllebbezés, az jogerős!
iIonah
2022. január 15. 22:12
Haza kéne már zavarni ezt a hazudós rácot.
marica61
2022. január 15. 11:53
djokovics ha valoban egy korrekt sportolo lenne/de nem az/ már rég haza ment volna. föleg azért mert nincs igaza és az ausztráloknál már közutálatnak örvend és nem fogják megengedni,hogy ök betartsák a covid okozta szabályokat, egy külföldi valaki meg mentességet kapjon ezek alol. ha a biro /mint tudjuk,mind libsi és nem érdekli öket az igazság/föllül irja döntésével a belügyminiszter rendeletét a mérközésein olyan füty koncert és huhogás lesz,hogy nem foja tudja lejátszani mérközését
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!