Megbüntettek egy családot, mert túl korán tették ki a karácsonyi fényeket

2021. november 20. 21:29

A családfő elmondta, nem fogja leszereltetni a díszkivilágítást.

2021. november 20. 21:29
null

Egy floridai család azért került bajba, mert túl hamar tették ki a karácsonyi fényeket – írja az Index. A Moffa család egy ezzel foglalkozó céget bízott meg azzal, hogy Tampában lévő házukat november 6-án feldíszítsék.

Néhány nappal később levél érkezett a környék lakóközösségétől, hogy amennyiben nem szerelik le azokat, naponta száz és ezer dollár (30 ezer és 300 ezer forint) közötti bírságot kell fizetniük.   

A lakóközösség ügyvédje elmondta, hogy a szabályok szerint hálaadás, vagyis november negyedik csütörtökje előtt nem szabad felszerelni a dekorációt. A család felajánlotta, hogy addig nem kapcsolják fel a fényeket, de a közösség nem volt együttműködő.

A családfő elmondta, nem fogja leszereltetni a díszkivilágítást.

A cégnek csak ez a nap volt jó, én pedig nem tudok felmászni a tetőre” – mondta, hozzátéve, hogy nem tudott róla, hogy szabályellenes, amit csinálnak. 

Kép: Pixabay (csak illusztráció)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. november 22. 08:03
A "környék lakóközössége" olyan lehet, mint az LMBTQ közösség. Néhány buzi, akinek van számítógépe és nyomtatója.
Sajtostallér
2021. november 21. 16:20
Szivárványba kell burkolni az egészet és ha jön a bünti, homofóbiát kell üvölteni...
Káj-Ármin
2021. november 21. 16:08
Az advent arra van, hogy készüljünk az ünnepre, és történetesen jövő vasárnap kezdődik... Ehhez képest a boltok már október óta tolják a x-mas-kommercet... Nem tudom a pontos okokat, de miért büntethetik az illetőt Floridában? a) zavaró a szomszédoknak, ha éjszaka is villog a fény? b) a fényeffekt párosul valami gagyi "jingle"-lel, és az megy a szomszéd idegeire?
Dunhill67
2021. november 21. 13:31
nagyon régóta írogatom már ide-oda.....az amerikai a világ legbutább népe + a jó dolgukban már azt sem tudják mit csináljanak magukkal :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!