Keresztény kegyhelyként építené újjá Bábel tornyát a fundamentalista hittérítő

2021. november 17. 21:45

A Teremtés múzeumát és Noé bárkáját Kentuckyban újjáépítő ausztrál prédikátor, Ken Ham most Bábel tornyának felépítésén ügyködik.

2021. november 17. 21:45
null

Ken Ham ausztrál prédikátor első projektje, a Teremtés Múzeuma nagy viszhangot keltett az angolszász médiában, mivel az intézmény az úgynevezett „Fiatal Föld”-hívők zarándokhelyévé nőtte ki magát, miután a fundamentalista protestáns prédikátor hite szerint a Föld csak 6000 éves, és a Genezis könyve szó szerint értelmezendő. 

Következő projektje már kevésbé volt megosztó, ám annál nagyobb sikert aratott, amikor a Bibliai leírások és egyéb, hitelesnek vélt feljegyzések alapján újraalkotta Noé bárkáját szintén a sült csirkéjéről elhíresült Kentucky államban. Új terve most az, hogy újból felépíti Bábel tornyát, amely elmondása szerint az eredetinek a „másolata” lenne. Noé bárkájával ellentétben azonban a Bibliában semmilyen leírás nincsen arról, hogyan nézett ki az Isten haragját kiváltó alkotás.  

A prédikátor indítékai elmondása szerint „homlokegyenest ellentétben állnak az eredeti építők több mint 4000 évvel ezelőtti indokaival”, mivel szerinte Bábel tornyának története bemutatja a faji diverzitások valódi eredetét, így a kiállítás szeretné felvenni a harcot a kritikai fajelmélettel, és „bemutatni az emberiség valódi eredetét.” Borítékolható tehát, hogy ahogyan a Teremtés Múzeuma esetében, Ham új projektje is hamar kiváltja majd bizonyos körök gúnyos indulatait.

Fotó: JEFF HAYNES / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2021. november 18. 09:45
Egyébként meg lemaradtak: az eu parlament strasbourg-i épülete kívülről első pillantásra pont úgy néz ki, mint id. Pieter Brueghel németalföldi festő "Bábel tornya építése" című műve. Amiről egyébiránt még a wikipédia is ezt írja: "Brueghel számtalan tornyával és az ókori Róma építészetére emlékeztető megoldásokkal szándékosan a római Colosseumra emlékeztető épületet festett, amely a képek keletkezésének időpontjában még a keresztények üldözésének egyik szimbóluma volt." Arról nem is beszélve, hogy "bábel tornya" a bibliai történet szimbolikája alapján az özönvíz utáni emberiség első totális lázadása Isten ellen.
kisgul
2021. november 18. 08:51
Hatalmas Isten, mond mit akarsz? Százezer éve folyik a harc, Mire vársz? új Babilon épül!
Párhuzamos különvélemény
2021. november 18. 07:12
"...a sült csirkéjéről elhíresült Kentucky államban" :-) Ezek a fundamentalisták is - legjobb esetben - elkóborolt nyájrészek. Rosszabb esetben önjelölt akarnokok, akiknek pont nincs közük a Szentíráshoz. Még rosszabb esetben direkt lejáratni próbálják. Hiába.
TK421
2021. november 18. 02:16
Ez úton szeretnék gratulálni az összes sötét marhának, aki a fenti "fundamentalista keresztény" szekta tagja! Az egy dolog, hogy segghülye áldozatokként önként kiszolgáltatjátok magatokat az iványigábor mélynyugati megfelelőinek, akik így simán kinevezhetik magukat önjelölt prófétának, hatalomhoz és tisztelethez jutva az idióták meg lelki szegények által. Az egy másik, hogy olyan ostobák vagytok, hogy egyikőtöknek sem jut eszébe feltenni a kérdést: vajon beköltöznék-e egy olyan házba, amelynek az építésze csak a Biblia akárhányadik kiadását olvasta, felszállnék-e olyan repülőre, amelynek a pilótája csak a Biblia akárhányadik kiadása alapján navigál majd, vagy befeküdnék-e olyan sebész kése alá, aki a szakmáját kizárólag a Biblia akárhányadik kiadásából tanulta? Felfogták vajon, hogy a Biblia nem tudományos munka? Benne van, hogyan lehet eljutni a mennyek országába, de nem úgy, hogy megadja a GPS koordinátákat. De az már tényleg tűrhetetlen, hogy az ilyen primitív, bigott seggfejek milyen buzgón hordják a lőszert a manapság oly divatos keresztényellenes ultraliberálisok tüzérségéhez. Nem kell hozzá messzire menni: itt van ez a Zotron fedőnév alatt futó liberáltroll, néhány hsz.-el feljebb. Elég volt neki ennyi, hogy szokása szerint mindent teleokádjon, ami nem a gazdái ideológiáját tartalmazza. És persze ugyanez megy nagyban, ha gyalázni kell a nemliberálisokat. Szóval köszönjük, emesék, remekül végzitek a sátán munkáját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!