La Manche csatorna: fokozódik a feszültség a britek és a franciák között

2021. október 11. 08:08

Újból kiéleződött a feszültség az Egyesült Királyság és Franciaország között az illegális migráció megfékezése ügyében.

2021. október 11. 08:08
null

Gérald Darmanin francia belügyminiszter egy kétoldalú megállapodás felmondását helyezte kilátásba, amennyiben London nem teljesíti a közös határvédelemre felállított rendőri egységek működésére vállalt finanszírozási kötelezettségét – számolt be az Euronews.

„Felszólítjuk a briteket, hogy tartsák be finanszírozási ígéreteiket annak érdekében, hogy itt maradjon a határ, és ne emelkedjen az Egyesült Királyságba érkező bevándorlók száma” – fogalmazott Gérald Darmanin.

A brit belügyminiszter ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy migránsok hajóinak tucatjai akadálytalanul indulnak útnak a brit partok felé. Priti Patel kijelentette, hogy „Franciaország biztonságos ország, ezért visszafordítják az illegális bevándorlók csónakjait”. A brit parti őrség szombaton is menekültek több hajóját kísérte a doveri kikötő biztonságába.

Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Prominet
2021. október 11. 12:06
Agysebészek, tudósok és közkívánatra kamionsofőrök. Némelyik csak alkalmi és karácsonyi fuvart vállal és az sem baj ha nincs fék a kamionon. Szánalom. Ezekre van pénz mi?
Latoszog
2021. október 11. 11:48
Nem tudom, hogy a lassan teljesen idióta Boris Johnson miért aggódik, ezek a "szegény menekültek" biztosan nem huhogtak, még a BLM térdeplőket sem fütyülnék ki. Kedves Boris Johnson jó lenne ha te is letérdelnél, és a volt gyarmatbirodalmatok összes "menekültjét" befogadnátok, ti meg hófehérkék elutaznátok Grönlandra, lehetne az az új hazátok.
pitypang1125
2021. október 11. 10:03
Miért is finanszíroznák a Britek. A Shengeni határok már a Francia partoknál húzódik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!