Átnevelő programot tart fehér dolgozóinak az amerikai AT&T vállalat

2021. október 29. 20:38

Az AT&T Corporation létrehozott egy programot, amely olyan ideákat propagál, mint hogy az „amerikai rasszizmus egy kimondottan fehér jellemvonás”, a feketéknek kárpótlást kell fizetni, el kell vonni a pénzt a rendőrségtől, valamint a transz aktivizmus fontosságát is hangsúlyozzák – számol be a City Journal.

2021. október 29. 20:38
null

A City Journal (CJ) újságírója megszerezte a cég belső dokumentumait a programról, amelynek címe „Hallgatni és megérteni”, és melynek értékrendjét a „kritikai fajelmélet” határozza meg. A program alapnézetei közé tartozik az interszekcionalitás, a szisztematikus rasszizmus, a fehér privilégium, és a fehér törékenység fogalmai.

John Stankey a cég vezérigazgatója tavaly indította el a programot

A vezető közölte is a dolgozókkal, hogy „a magáncégeknek kötelességük, hogy rendszerszintű változást követeljenek a rendőrségtől” – írta meg a CJ-re hivatkozva a Neokohn. 

A cég névtelenséget kérő vezető alkalmazottja a lapnak elárulta, hogy a cég menedzsereinek „éves találkozón kell megvitatni a sokszínűség kérdését”, és a továbbiakban kötelező lesz olyan programokban részt venniük, mint a fent leírt érzékenyítő tréning. 

„A továbbiakban a fehér alkalmazottaktól elvárják, hogy bevallják, hogy elismerjék fehér privilégiumukat és hogy részesei a rendszerszintű rasszizmusnak, ha pedig ezt nem teszik meg, akkor az negatívan hat az általános teljesítési adataikra” – írja a Neokohn. 

A program részeként a dolgozókat arra kötelezik, hogy „aláírjanak egy fogadalmat, amelyben elkötelezik magukat, hogy elősegítik a változást”.

A Hallgatni és megérteni program beharangozója így szól: 

„Fehér Amerika, ha tudni akarod ki a felelős a rasszizmusért, akkor nézz a tükörbe. Az Egyesült Államok egy rasszista társadalom: Fehér emberek ti vagytok a probléma. Teljesen mindegy, hogy hányszor mondjátok el, hogy mennyire megvetitek a rasszizmust, ti vagytok az okai, hogy évszázadokon át virágzott.”

A szöveget szerzője, Dahleen Glanton azt írja, hogy az „amerikai rasszizmus egy kimondottan fehér jellemvonás, és a fekete emberek nem tudnak rasszisták lenni.”

Az AT&T programja által ajánlott másik forrás amellett érvel, hogy „a COVID-19 járvány segített, hogy az amerikaiak felkészüljenek a rasszizmussal való konfrontációra. A járvány alatt a fehérek végre érezhették milyen sebezhetőnek lenni, ami a fekete amerikaiak állandó életérzése”. A cikk szerzője szerint az is pozitív, hogy „mivel sokan elvesztették a munkájukat, ezért volt idejük tüntetni”.

Faji méltányossági kihívás

A program arra biztatja a dolgozóit, hogy vegyenek részt egy 21 napos „Faji méltányosság kihívásban”. A felhívás arra kéri az embereket, hogy mindennap tegyenek valamit, amivel „jobban megértik a hatalom, felsőbbrendűség, elnyomás és méltányosság fogalmakat”. A kihívás tartalmaz egy rövid instrukciót, amely azt állítja, hogy „a fehér felsőbbrendűség bele van égetve Amerika megalapításában és a fehérség folyamatosan a kisebbségek bántalmazására van használva” – írja a Neokohn.

Fotó: Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. november 09. 13:05
Az AT&T Corporation hátrányos megkülönböztetésben tartja a rémisztő keresztény hetero fehér alkalmazottait. Az Az AT&T Corporation náci. Hogy is van ez a probléma a Huawei céggel is? Csak mert kínai?
matykox
2021. október 30. 10:31
Az AT T T rövidesen lehúzza majd a rolót, a buta néger szindróma majd megteszi a magáét. Ahogy egyébként a fehér ember is butul: vegyük például a seggnyaló filmsorozatokat! Ahogy az angol, német és francia sorozatok is 1:1 -ben veszik át az ostoba amcsi sémákat. Vegyük pl. a detective-fictionokban megjelenő "rendőrkapitány" szerepet! EZek először nőiesítve, újabban négeresítve jelennek meg. Ott - az egyébként nem rossz - "Harry Bosch" LA rendőrfőnöke. Ami megjelent az "oxfordi" Lewis sorozatokban: a tykot lecseréleték négerre. Hasonló copy-paste "öteletek" a német és francia sorozatokra is jellemzőek. Agybeteg sematizmusok, tök azonos az 50-es évek "szovjet film" szájbarágósaival.
Harangláb
2021. október 30. 09:26
Fekete fasizmus. Soft version. Utána jönnek a pogromok, és a koncentrációs táborok... Kína figyel, és sejtelmesen mosolyog...
Megtalálta
2021. október 30. 09:21
A CRT terjedése nem újdonság, egyre jobban beeszi magát mindenhová. A saját fegyverüket kell ellenük fordítani: Az AT&T vezetőségéből a fehérek távozzanak azonnal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!