A Pfizer-vakcina lényegesen kevésbé hatékony a Delta variáns ellen mint reméltük – mondta az izraeli miniszterelnök

2021. július 17. 13:52

„Nem tudjuk pontosan, hogy a vakcina milyen mértékben segít, de lényegesen kevésbé a korábban reméltnél” – mondta Naftali Bennett.

2021. július 17. 13:52
null

Izraelben pénteken 858 embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje, emellett a hatóságok több országot is feltettek a magas fertőzési arányú helyek listájára is. 

Nem tudjuk pontosan, hogy a vakcina milyen mértékben segít, de lényegesen kevésbé a korábban reméltnél” – mondta Naftali Bennett miniszterelnök.

Az izraeli kormányfő később megbeszélést tartott az egészségügy vezető tisztségviselőivel, hogy megvitassák a vírus kezelésének következő lépéseit, figyelembe véve az izraeli számokat és azt, hogy „a Delta mutáció előretört az egész világon, beleértve a beoltott országokat, például Nagy-Britannia, Izrael és az Egyesült Államok” – számolt be Benett. 

„Nagy-Britanniában az elmúlt napokban ugrásszerű volt kórházba került gyermekek napi száma. Ez egy olyan fejlemény, amellyel mi is tisztában vagyunk; racionálisan és felelősségteljesen foglalkozunk is vele” – mondta. 

Több mint 5,7 millió izraeli kapta meg a Pfizer-vakcina legalább egy adagját és az ország továbbra is szorgalmazza, hogy az állampolgárok – különösen a tizenévesek – menjenek el oltakozni, ha még nem tették volna meg. Március óta a legtöbb koronavírusos esetet diagnosztizálták csütörtökön, a tesztek 1,52%-a pozitív volt – közölte az Izraeli Egészségügyi Minisztérium pénteki közleményében. 

Míg a napi esetek száma növekszik, a súlyos morbiditás továbbra is korlátozott.

A fertőzöttek közül 49 került súlyos állapotba, ez öttel kevesebb, mint előző nap volt. Egy héttel korábban, július 10-én azonban csak 39-en voltak. Áprilisban a jelenlegi számhoz hasonlóan mintegy 5900 aktív eset mellett több mint 340 beteg volt súlyos állapotban.

A valószínű magyarázat erre az, hogy a jelenlegi vírushordozók közül mintegy 2000 iskoláskorú, és a lakosság fele már teljesen be van oltva. 

Mindkét csoportnál nagyon valószínűtlen, hogy a betegség súlyos formái alakuljanak ki, bár alkalmanként ez előfordulhat. Jelenleg a súlyos állapotban lévő betegek mintegy 60%-a  be van oltva.

 

 

„A kritikusan megbetegedett esetek százaléka ma 1,6%, szemben a 3. hullám hasonló szakaszában tapasztalt 4% -kal, amikor nem voltak oltások” – adta közzé a kabinet egy pénteki tweetben.  „Amennyiben az esetek száma folyamatos emelkedik, akkor is sokkal több megbetegedés kell ahhoz, hogy a kritikus állapotú betegek száma a kórházakban ugyanazt a mértéket érje el, mint a 3. hullám idején. Ez jelentősen hozzájárul a népességszintű nyájimmunitás eléréséhez” – írják.

Fotó: MAYA ALLERUZZO / POOL / AFP

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. július 18. 13:39
Ilyenkor kussolnak a balos képviselő urak. Ja nem is! Mert egyre erőteljesebben támadják a kínai vakcinát mint például: Professzor PHD Doktor Karácsony Gergely
illibernyák
2021. július 18. 10:58
Az összes fideszes nagykutya.NERes geci Pfizert kert. Nem bíztak a kínai szarban. De azért nagyon nem kel oket félteni. Annál inkább azt a több tízezer nyugdíjast akikre ratukmaltak a kínai lottyot Orbánék amikor már a kínaiak is jelezték H 18-59 év között tesztelték és 60 év alatt javasolják. Erre a Geci beoltatta vele a nyuggereket. Normális?? Aztán most jönnek a hírek H 10-20-30 százalékuk teljesen védtelen. Agymosott rezsimszolgsk. Keressetek rá Videoton, tesztelés kulcsszavakra. Nyilván a propaganda szennysajto nem hozta ezt a hírt miért is hozta volna?. Még azt sem H ezrével mennek át a a kínai szárral beoltott magyarok Romániába (!!!!) H felvegyék a harmadik oltást!!!
fabulon a bőre őre
2021. július 17. 23:48
Lényegében sokkal jobb a negyedik hullám eredménye, mint a harmadiké. A következmény az oltás célja. Vevői alkudozás része a mondás. Volt, hogy nem fizettek, és a Pfizer-elnöknek meg volt a véleménye.
Dixi
2021. július 17. 22:13
"a súlyos morbiditás továbbra is korlátozott" Talán mortalitás, kedves mandi. És egyébként is, hogy lehet a mortalitás "súlyos"? Ez elég morbid...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!