Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Harminc év börtönt kértek George Floyd gyilkosára

2021. június 03. 13:52

Június 25-én várható ítélet.

2021. június 03. 13:52
null

Harminc év börtönbüntetést kért az ügyészség Derek Chauvinra, az afroamerikai George Floyd halálát okozó rendőrre – írja a BBC. Mint indokolták, Chauvin tette „az egész nemzetet sokkolta”, és ezért hosszú büntetést érdemel. A harminc éves börtönbüntetéssel Chauvin „számot adhatna cselekedetéről az áldozat, annak családja és a közösség részére”. Chauvin védőügyvédje szerint a rendőrt hibázott, de a jóhiszeműség vezérelte, ezért a büntetés enyhítését kérte.

A volt rendőr pere márciusban kezdődött el, az ítélet kihirdetése június 25-én várható.

Tavaly május 25-én a minnesotai Minneapolisban a rendőrök elő akarták állítani a 46 éves George Floydot, miután bejelentést kaptak, hogy a férfi hamis pénzzel akart fizetni. Az intézkedés során Floyd nem akart eleget tenni a rendőri felszólításnak, ezért a rendőrök lefogták, és a földre teperték. Chauvin ezt követően a földön fekvő Floyd nyakán térdelt nyolc percen keresztül. George Floyd hiába könyörgött, hogy hagyja abba, mert nem kap levegőt. A férfi nem sokkal később meghalt.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Chandan Khanna / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. június 12. 16:22
Bűnöző feka magát túl drogozta abba döglött bele.
DrPepper
2021. június 04. 09:41
Mick Jagger már 68-ban arról énekelt a Szimpátiát az ördögnek című számában, hogy minden zsaru bűnöző és és minden bűnös szent. ("...every cop is a criminal and all the sinners saints" Sympathy For the Devil.)
NTLLK
2021. június 04. 05:55
Mostantól bárki, bármiért bármilyen ítéletet kaphat. A jog végleg elszakadt a valóságtól, vagyis az igazságtól. Most jön a nem tette meg, de megtehette volna új korszaka.
hentes
2021. június 03. 22:27
Ki az az idióta aki a jogállamiság hiányos szar USA-ban rendőrnek megy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!