Számítások szerint Belgium a fő esélyes az Eb-n, Magyarország a 21.

2021. június 10. 07:34

A futballstatisztikákkal foglalkozó cég 32 százalék esélyt ad arra, hogy Marco Rossi csapata továbbjut a csoportjából.

2021. június 10. 07:34
null

A Nielsen Holdings cég tulajdonában lévő, többek közt futballstatisztikákkal is foglalkozó Gracenote számításai szerint a belgáknak van a legtöbb esélye a végső győzelemre a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon – írja a Nemzeti Sport. A vállalat egymillió szimulációt futtatott le a saját adatbázisa alapján, és ezt követően adta hírül a végeredményt. 

Belgium és Anglia az élen

Számításaik szerint Belgiumnak valamivel több mint 14 százalék esélye van arra, hogy megnyerje a kontinenstornát, de mögötte szorosan ott van a szintén 14 százalékot kapó Anglia is. Az angol válogatott több szempontból is kedvező pozícióból várja a mérkőzéseket: mindhárom csoportmérkőzését otthon játssza, s amennyiben megnyeri a kvartettjét, a nyolcaddöntőben is Londonban léphet pályára. Ezen felül az elődöntőt, s az esetleges döntőt is hazai környezetben vívhatja meg. 

Magyar esélyek

A magyar labdarúgó-válogatott esélyei az Eb-győzelemre nem érik el az egy százalékot a Gracenote-nál, de Marco Rossi gárdája a 21. helyen lett rangsorolva, megelőzve Szlovákiát, Finnországot és Észak-Macedóniát. 

A csoportból való továbbjutás esélyeit is kiszámolta a Gracenote. Ezek szerint válogatottunknak 32 százalék esélyt ad a Gracenote a továbbjutásra – ennél kevesebbet csak a belgákkal, az oroszokkal és a dánokkal egy négyesbe sorsolt finneknek tippelnek, de ez természetesen nagyban függ a csoportok erősségétől is.

Kép forrása: MTI/Illyés Tibor

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. június 11. 12:07
nekem egy elvárásom van a csapattól, ne térdeljenek se a meccs előtt se alatta. ha nem lesz pontunk, de küzdöttek, egy rossz szavam nem lesz rájuk.
Gépész53
2021. június 10. 22:47
A belga sajtó már a rajt előtt Giro győztesnek kiáltotta ki a fiatal bringást, Remco Evenepoelt, aki aztán végig sem tudott menni a háromhetesen, feladta! Ugyanez a helyzet a fociválogatottjukkal is!
DrPepper
2021. június 10. 15:00
Valaki kiszámolhatná, mennyi esélye volt, hogy a német-francia-portugál hármas egy csoportba kerüljön,és mi meg melléjük. Szerintem ez valami lottó ötös esélyhez konvergáló szám lehet.
Aerion
2021. június 10. 13:25
Szerintem a francia válogatott fog győzni ezen ebén, bár csak annyi francia szerepel benne, hogy talán két ujj is sok a megszámolásukhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!