Duterte lecsukná azt, aki nem oltatja be magát

2021. június 22. 15:34

Aki nem akarja, hogy beoltsák, hagyja el a Fülöp-szigeteket! – jelentette ki az elnök.

2021. június 22. 15:34
null

Rodrigo Duterte a köztelevízióban intézte szavait népéhez hétfő este. Mint mondta, azok, akik nem hajlandóak együttműködni a járvány ellen, távozzanak az országból. Értésre adta, hogy feldühítik azok, akik megtagadják, hogy védetté tegyék őket a járvánnyal szemben, amivel segítik a vírus terjedését.

„Ne értsenek félre! Válsággal kell megküzdenie országunknak. Nemzeti vészhelyzet van. Aki nem akarja, hogy beoltsák, hagyja el a Fülöp-szigeteket! Menjen Indiába, Amerikába! Vagy őrizetbe vetetem, és magam nyomom a vakcinát a hátsójába!” – mondta. Duterte egyúttal bejelentette, hogy utasítani fogja a falvak elöljáróit: listázzák az engedetleneket.

(MTI)

Fotó: NOEL CELIS / AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
széki lassú
2021. június 22. 16:23
Végül is igaza van! Aki nem oltatja be magát, az abnormális.
Tiszafa
2021. június 22. 16:16
Kezdődik. Lesznek még más államok is, ahol fel fognak lépni az oltást elutasítók ellen. Én egyértelműen a többség védettségét tartom előbbre valónak mint az egyén érdekét, kivéve ha az oltás elutasítása orvosilag indokolt. Idehaza adnék nekik 2 időpontot az ingyenes oltásra, meg azt a vakcinát kapná, amit választ. Ha egyiken sem jelenik meg, tehát nem veszi fel az oltást, ami védené a társadalmat, akkor ha ezt követően megbetegszik a covid által, én bizony kifizettetném vele a kezelése árát. Mert veszélyezteti mások egészségét és mások életét. Többek között pontosan ezért nem lehet alkoholos vagy bedrogozott állapotban vezetni. Mert mások testi épségét nem lehet az egyén meggondolatlan és felelőtlen viselkedésével veszélyeztetni. Csak az a baj, hogy választások előtt nincs az a kormány, amelyik a szigorítást ebben a kérdésben meg merné lépni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!