Elhunyt Donald Rumsfeld

2021. június 30. 22:54

Az Egyesült Államok volt védelmi minisztere 88 éves volt.

2021. június 30. 22:54
null

88 éves korában elhunyt Donald Rumsfeld az Egyesült Államok volt védelmi minisztere – közölte a CNBC. A hírről Rumsfeld családja tájékoztatta a médiát. „Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy Donald Rumsfeld amerikai államférfi, odaadó férj, apa, nagyapa és dédapa 88 évesen szeretett családja körében Taosában, Új-Mexikóban elhunyt.  – olvasható a közleményben.

A republikánus politikus Gerald Ford és George W. Bush elnök adminisztrációjában szolgált miniszterként. Rumsfeld volt a védelmi tárca valaha volt legfiatalabb vezetője. Ő felügyelte többek közt az ország a 2001. szeptember 11-i terrortámadásra adott válaszát. Rumsfeld irányította többek közt az Egyesült Államok afganisztáni tálibok elleni hadműveleteit, és az iraki beavatkozást, Szaddám Husszein eltávolítását. Miniszteri pályafutását megelőzően Richard Nixon alatt az Egyesült Államok NATO-nagyköveti tisztségét viselte.

Kép: MTI/EPA, James Bowman

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dzso bacsi
2021. július 02. 07:30
800.000 iraki vesztette életét az amerikai megszállás következtében. Ha csak fele ennyit élt volna, akkor szebb világban élhetnénk most.
Fenrir
2021. július 01. 20:53
Az egyik nagy known unknown-ba távozott. Vagy unknown unknownba?
simonvitéz
2021. július 01. 20:16
Geci egy sátánista volt! Rohadjon meg a pokolban!
sagirdilsiz
2021. július 01. 09:50
Emberiesség elleni bűncselekményeknél a világ bármely országában bíróság elé lehet idézni a (vélt)elkövetőket. Van olyan bíróság, ami a nagyhatalmakat sem kíméli ezen a téren, de ezt a bíróságot nem fogadja el az ensz kóserként, igy nincs más eszköze, minthogy felírják a bűnösök falára az elkövetőket. (kuala lumpur war crimes tribunal)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!