Phenjan: Az ENSZ hazudik, az észak-koreai gyerekek nem alultápláltak

2021. április 06. 07:12

Észak-Korea szerint nem igaz az ENSZ jelentése, ráadásul hivatalosan koronavírus sincs náluk.

2021. április 06. 07:12
null

Merő hazugságnak nevezte kedden Phenjan az ENSZ által nemrég közzétett, az észak-koreai gyerekek alultápláltságáról szóló jelentést. Az észak-koreai egészségügyi minisztérium egyik szakbizottságának elnöke által jegyzett közlemény „teljes mértékben megalapozatlannak” nevezi a jelentésben foglaltakat, és hozzáteszi: Phenjannak felül kell vizsgálnia a humanitárius együttműködést a világszervezettel. A világszervezet beszámolója szerint a kommunista országban

közel 100 ezer óvodáskorú gyerek szenved alultápláltságtól, és mintegy 440 ezer gyerek és szoptatós anya nem jut megfelelő élelemhez,

mert a koronavírus-járvány nyomán elrendelt határzár miatt a segélyszállítmányok célba juttatása is nehézségekbe ütközik.    

A tárca közleménye leszögezi, hogy az országban a gyerekek élelmiszerellátása kiemelten fontos, jóllehet „nehézségek idején semmiből sincs elég”. Egyben azzal vádolja az ENSZ jelentés összeállítóit, hogy elferdítették a tényeket, hogy rontsák az ország jóhírét, és ellenintézkedéseket helyez kilátásba.

Phenjan eddig egyetlenegy megerősített koronavírusos esetet sem jelentett,

aminek hitelességét egészségügyi szakértők erősen megkérdőjelezik. Az ország, a járvány bejutását megelőzendő, tavaly lezárta a határait, a rendelkezés azonban súlyos csapást mért az észak-koreai gazdaságra.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. április 06. 15:42
Biztos sajnálják az észak-koreaiak, hogy nem szabadították fel őket az amerikaiak. Én hálás vagyok az amerikai felszabadításnak mert soha nem tapasztaltam volna meg hogy milyen az amikor egy 500 kg-os amerikai bomba szarrá rombolta a Szabolcs utcai lakásunkat. Soha nem tapasztalhattam volna meg Szálasi Ferenc jóságát, hogy a kibombázásunk után azonnal kiutaltak egy kétszobás lakást a Damjanich utcában, aztán miután bekövetkezett a felszabadulásunk amit az amerikai elvtársak a szovjet elvtársakkal vállvetve követtek el. Ezután is sok jó dolgot tapasztalhattam meg pl. hogy az elvtársak egymást is felkötik. Az amerikai felszabadítás nélkül nem tapasztalhattam volna meg milyen az amikor Nagy Imrét is felkötik. Aztán nem tapasztalhattam volna meg azt sem hogy milyen az amikor nagyapám földjét elveszik. aztán milyen az amikor reform címén megfelezik a nyugdíjamat, csupa csupa élmény volt az amerikai felszabadítás, persze vállvetve a szovjet elvtársakkal.
Mandarin.
2021. április 06. 12:38
Nem alultápláltak, csak csontsoványak az észak koreai gyerekek.
széki lassú
2021. április 06. 11:06
Ha mindenki jóllakott, akkor miért nem utasítjátok vissza a segélyszállítmányokat?
Mirtilla
2021. április 06. 09:41
Ennek a felpuffadt husgombócnak meg kellene mutatni azokat a filmeket,amelyeket az országából a zöldhatáron átszökött gyerekekkel készitettek. 8-10 éves kiskölykök mesélték,hogy ha elkapták volna őket, akkor gyorsan meghaltak volna,de ha ott maradnak akkor lassan, kinzóan vitte volna el őket az éhhalál, igy megkockáztatták a lehetetlent és volt akinek sikerült.Sajnos nem mindenkinek. Borzalom !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!